Top menu

Fay to W in de rekken van Weekday

Weekday, die hippe winkel aan het Rokin, voegde op een doordeweekse vrijdag een vers label toe aan het toch al behoorlijke aanbod van zes merken waaronder Cheap Monday en MTWFSS Weekday.

Gloednieuw is Fade to W een vrouwenlabel met een best raadselachtige naam. Goed, W zal vast staan voor Weekday maar Fade to? Martijn de persman, heeft ook geen idee, met zijn vinger tekent hij een vraagteken in de lucht. Het doet denken aan een hip hitje uit de jaren tachtig van Visage: Fade to Gray. Maar het blijft een vraagteken.

Stine Goya, een Deens ex-model en stylist en in Scandinavië en contreien een grote naam, tekende de Fay to W collectie met het Weekday-team. Goya ontwerpt sinds 2006 collecties onder eigen naam en ze is origineel in prints, niet echt vreemd, want de Deense studeerde in 2005 af aan Central St. Martens met prints als specialiteit.

Met haar cleane en catchy stijl pas Goya naadloos bij Weekday. Vrouwelijkheid is wat ze heeft toegevoegd in de vaak nogal understated Weekday collecties.

Fay to W hangt vanaf nu twee keer per jaar in de Weekday winkels, dus ook aan het Rokin, nog altijd één van Amsterdams best bewaarde winkelgeheimen. Omdat het pand aan het Rokin geen etalages heeft, lopen de meeste mensen er aan voorbij.

Terug naar de collectie: tijdens de presentatie is die nog niet compleet, maar het plukje dat er hangt zet een duidelijk ‘pastellerig’ beeld neer, met mint, roze en zalm.  En natuurlijk een een dromerige wolkenprint,

Highlight uit de collectie is een scherp gesneden pak dat net als een shortje en een bloesjes is uitgevoerd in romantisch zwart kant. Verder zijn er pastelkleurige singletjes en tops, jurkjes en shorts met wolkjes.

Fade to W is een van de twee nieuwe merken van Weekday. Het tweede label, dat binnenkort bekend wordt gemaakt, is in februari 2013 verkrijgbaar.

Weekday huist in een vier etages tellend rijksmonument aan het Rokin op nummer 84, ooit pied-à-terre van Prins Hendrik voor als koningin Wilhelmina in het Paleis op de Dam verbleef. Het Scandinavische Weekday is het succesverhaal van Adam Friberg en Örgan Andersson die in 2000 vanuit een kelder – in het weekend – vintagekleren gingen verkopen, en zelfgemaakte jeans. Die jeans veroverde de wereld onder de naam Cheap Monday. Inmiddels voert Weekday zes verschillende hippe streetwearlabels, waaronder MTWFSS Weekday, Cheap Monday en Weekday vintage. In de winkel bevindt zich ook een T-shirtdrukkerij en er worden designerlabels verkocht waaronder Back van Ann-Sofie Back, Christophe Lemaire en Cedric Jacquemyn.

www.weekday.com

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.