Top menu

Laday Gaga ontdekt Irene Bussemaker

Maar liefst al drie keer pronkte op Lady Gaga’s mooie kopje een hoofddeksel van Irene Bussemaker. De 1e keer droeg de popster het Aliënmasker, de 2e keer de ESA Metropolis BB (big brim). Beide ontwerpen zijn afkomstig uit Bussemakers bestaande collecties.

De 3e keer benaderden Gaga’s stylisten de ontwerpster uit Eersel en bestelden een speciaal ontwerp voor de lancering van Gaga’s Fame parfum. Die spoedopdracht hield in dat Bussemaker slechts een week tijd had om schetsen te maken, materialen te zoeken en het ontwerp te vervaardigen. En opsturen. Hoe dat laatste bijna mis ging lees je hier:

http://www.independentfashiondaily.com/6550/hoe-gaga-een-masker-uit-eersel-op-haar-kop-kreeg/

Kan Lady Gaga alles hebben, heeft ze en hoedengezicht?

Alles staat haar. Wat het gegeven ‘hoedengezicht’ betreft, daar heb ik moeite mee. Schrap het woord hoedengezicht: het draait allemaal om zelfvertrouwen. Het is toch fantastisch om veel zelfvertrouwen te hebben en zoals Gaga doet zich opvallend aan de buitenwereld te tonen! Ik denk dat zij in dat opzicht veel mensen inspireert om uniek te zijn.
De kunst van het verleiden zit in het naar boven halen van ‘plussen’, net als bij kleding.

Nu Gaga regelmatig hoeden van je draag, maakt dat de stress die je soms meemaakt dragelijk?

Ik heb inderdaad regelmatig wallen onder mijn ogen….milliners-stress. Op zo’n moment moet ik geen hoed met rand op te zetten die schaduw creëert.

Maar serieus, het is niet eenvoudig om als Nederlandse hoedenontwerper voet aan wal te krijgen in bijvoorbeeld een hoedenland als Engeland. Dus als Lady Gaga  Harrods binnenloopt met een ontwerp van mij is dat natuurlijk geweldig.

En heb je al wel een bedankje gehad?

Haar team stuurt de foto’s door, zodat ik Gaga met bijvoorbeeld “The Golden Eyes” zelf goed kan bekijken.

Het verhaal gaat dat Bussenmaker alweer werkt aan nieuwe interessante opdrachten.

www.irenebussemaker.com

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.