Top menu

Claes Iversen over zijn WE avondjurken

De langverwachte We & Claes Iversen avondcollectie ligt sinds deze week in de WE winkels. Tijdens de uitreikingen van de Marie Claire Prix de La Mode 2012 –  ik zat met anderen aan tafel bij Claes – vertelt hij tussen het 3 gangen diner door over de collectie.

“Vraag me niet wat mijn favoriete jurkje is,” zegt Claes terwijl hij een vorkje prikt. “Dat vraagt altijd iedereen. Rare vraag trouwens, want als het ene jurkje beter zou zijn dan de andere dan zou het niet in de winkel hangen!”

“Het was een erg leuke, maar ook pittige opdracht van WE”, geeft Iversen toe. “Want een ‘verhaal’ neerzetten in slechts vier jurkjes en een rok met een topje, dat valt niet mee.”

“In de collectie moest in elk geval een variant komen op een van mijn signature stukken, de overhemdjurk, en iets met strikken, en er moest een link zijn met de laatste collectie. Divers moest de kleine collectie ook zijn. En draagbaar. “Extravagante dingen ontwerpen had in dit geval geen zin, je weet dat het een commerciële collectie moet zijn. En trouwens, wie een lange jurk of rok wil, zoekt overigens tevergeefs, dat past niet bij WE.”

“Ik vind het belangrijk dat je de jurkjes ook nog lekker na Kerst kan dragen. Zeg maar ’t idee van de Little Black Dress, daar dacht ik ook aan toen ik deze collectie ontwierp.”

Bekijk de ontwerpen:www.wefashion.nl

De Marie-Claire Prix de la mode 2012 prijzen werden uitgereikt tijdens ‘een couturediner’ verzorgd door sterrenchef Roger Rassin van restaurant La Rive.

De winnaars zijn:

Best Creative Director: Christophe Lemaire voor Hermès – lees hier het onthullende interview dat ik had met de ontwerper:

http://www.independentfashiondaily.com/6817/hermes-ontwerper-christophe-lemaire-%E2%80%9Cmode-lijkt-wel-oorlog%E2%80%9D-een-interview/

Best Model: Bette Franke

Best Style Icon: Sophie van der Stap

Best Dutch Designer: Monique van Heist

Best Fashion Entrepreneur: Marc Cain

Lifetime Achievement: Karl Lagerfeld voor Chanel

 

Gerelateerde Artikelen:


, , , , , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.