Top menu

Peet Dullaert over zijn tweede collectie: “Imago is alles”

Wat weer een prachtige fotoserie is dat van je S/S 2013 collectie. Houd je trouwens als je ontwerpt rekening met hoe je ontwerpen overkomen in een blad?

Ja, en met het team (zie onder), waar we de foto’s mee maken bespreken we dit ook. Imago is alles. Het is natuurlijk uiterst belangrijk om je doelgroep aan te spreken en daarbinnen een verschil te maken. Dit werkt door in de kleding die ik ontwerp.

Ergens komt dit  ‘rekening houden met’  ook voort uit het ontwerp-proces, ik stel mijzelf constant vragen als: “‘Hoe is deze vorm, voelt de stof wel fijn, is die lengte wel goed?”. Ik praat hier ook graag over  met vrouwen in mijn omgeving. Het is heel leuk zo’n pas-sessie! Kleding moet al leven tijdens het proces.

Je collectie heet ‘Fabienne’, en ze kwam niet voorbij op de catwalk, jammer?

Er was inderdaad geen show. Het is geen geheim dat het showen van een collectie ontzettend veel investering vereist, daar waag ik me nu niet aan. Pas als ik weet dat het ook echt een goede show zal zijn ga ik dit overwegen. Ik doe liever iets niet, dan dat ik iets half doe. Daarnaast presenteer ik liever persoonlijk. Volgende keer trouwens met beweging en modellen! Maar hoe en wat precies is nog even afwachten.

Fabienne is trouwens een fictieve muze,  een soort van hedendaagse Catherine Deneuve. Fabienne is trouwens echt haar middle name.

Over je portret, samen met Svea, kwam dat spontaan tot stand, of zit hier een idee achter?

Tsja, was het Sonny, of waren het Meinke en Kees, geen idee wie er mee kwam. Maar ik ben bang voor de camera en hou er niet van om alleen op een foto te gaan. Ik ben weliswaar de persoon achter het label, maar ik ben niet de persoon waar het om draait. Ik ontwerp voor vrouwen, daarom poseer ik ook met Svea. Het is overigens niet de eerste keer dat ik met Svea werk, ze was ook model voor een academie-opdracht. Svea inspireert me en ik voelde me op mijn gemakt.

Leuk is ze hé Svea, op facebook moet ik altijd erg om haar lachen. Hoe is ze als model?

Heel leuk! Svea is geweldig, echt te gek! Wat werk betreft: ze weet precies hoe ze haar handen mooi moet plaatsen, let op haar vingers, superverfijnd! Dat werkt heel prettig tijdens een shoot.Het is echt zelden dan een model uit zichzelf zo sterk uit de verf komt en volledig in haar rol gaat. Modellenwerk is echt een kunst.

En nu kan deze collectie op maat worden besteld?

Precies, de hele collectie. Ik zal altijd made-to-measure aanbieden naast ready-to-wear. Deze couture stukken worden niet met een machine gemaakt overigens. Alles gaat met de hand, met naald en draad. Hier doe ik geen concessies in. Een kledingstuk dat gevormd is op het lichaam van de klant zit gewoon ultiem.

En…denk je al aan de wintercollectie? Wordt dat dan de collectie je in juli laat zien, voorafgaand aan de Frans Molenaar Prijs die je hebt gewonnen? En is het prijzengeld – € 10.000 – al op?

Sterker nog, we zijn al begonnen met de nieuwe collectie! Het plan is in maart weer naar Parijs te gaan voor de officiële presentatie van een nieuwe collectie. Dat is waarschijnlijke een andere collectie dan die ik show voorafgaand aan de Frans Molenaar Prijs  in juli. Wat het prijzengeld betreft, dat is nog niet op!

http://www.independentfashiondaily.com/6512/de-bliksemcarriere-van-peet-dullaert/

Model: Svea Kloosterhof – Code Management / Marilyn Agency

Fotografie: Meinke Klein – Unit C.M.A.

Styling: Sonny Groo

www.peetdullaert.com

Gerelateerde Artikelen:


, , , , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.