Top menu

Even off-line met Nalden

Nalden, digitale curator en bedenker van WeTransfer, verruilt tegenwoordig zo nu en dan zijn digitale comfortzone voor een echte galerie van stenen.

Je hebt met je creative agency Present Plus een nieuwe werkruimte?

Ja, een soort van galerie en studioruimte ineen op het Westergasterrein, naast de plek waar De Wereld Draait Door wordt opgenomen. Een fijne ruimte, de gallery zit op de begane grond en de studio op de eerste verdieping.

En wat gebeurt daar?

Wat we met Present Plus doen maken we tastbaar door een off-line ervaring.

..…. off-line-ervaring, ik hoor dat woord voor het eerst?

Ik heb het woord niet bedacht maar gebruik het wel. De essentie van wat we doen is online een zo leuk mogelijke ervaring creëren voor de gebruiker via WeTransfer met makkelijk te uploaden en downloaden bestanden, een prettige ervaring. Dat brengen we nu off-line. Meestal beginnen mensen off-line en gaan daarna online.

Ik ontvang zelf ook mensen in de galerie. Ik denk dat de galerie ook onze eigen creativiteit bevordert.

De eerste exposant is een grafisch ontwerper.

Ja, Noma Bar, een gezegend typograaf/ontwerper uit Londen. Ik ben hem een aantal jaren geleden via mijn blog op het spoor gekomen, en heb contact gelegd en we hebben samengewerkt. En nu is er dus een expositie. Ondertussen zijn we eigenlijk vrienden geworden, dat is ook leuk.

Wat vind je goed aan zijn werk?

Ik houd heel erg van zijn simplistische stijl, en de intelligentie erachter. Hij maakt vormen met een boodschap, als je goed kijkt zie je in zijn ontwerpen nog iets anders. Heel tof hoe hij dat doet, het is bijna Escheriaans.

In de galerie hangt nu een heel grote haaienkop, de bek is weer een hoofd van een mens.

Hoe denk je over de mode? 

Ik houd van de innovatie in de modewereld, dan heb ik het over merken als Arcteryx, Stone Island en Nike. Ik vind mode dus interessant vanuit technisch oogpunt.

Ga je in de toekomst mode exposeren in je gallery?

Ja, we denken erover om in januari een mode-expositie te organiseren omdat ons nieuwe kantoor op het Westergasfabriekterrein is, waar dan ook de Amsterdam Fashion Week is. We kunnen een ontwerper een toffe spot bieden. Bijvoorbeeld By Borre.

Heb je wel eens een show bezocht tijdens de Amsterdam Fashion Week?

Nee, maar ik ben er wel eens geweest.

Nu moet je wel.

Ja eigenlijk wel, als internetjongen.

Er gaat een compleet andere wereld voor je open.

Nalden nodigt vanaf vandaag iedereen uit om zijn Gallery 33 te komen bekijken. Ook open tijdens de Affordable Art Fair.

Noma Bar/m 14 december. Cut it Out Tour. Bezoekers kunnen ook aan de slag met de cutting machine. Gallery 33, tegenover Het Ketelhuis. www.nalden.net, gallery33.net

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.