Top menu

Spijkers en Spijkers over hun nieuwe brillenlijn

Gisteren vlogen in het cosy College Hotel de brillen in het rond. De veertien gloednieuwe monturen aanprijzen is niet nodig, ze zijn gewoon oké. Niet nerdy (halleluja!) niet truttig.

De brillen komen uit de alweer tweede lijn die Spijkers en Spijkers exclusief heeft ontworpen voor Specsavers.

Bijna identiek gekleed in de vrolijke SIS- circuscollectie –  en net terug uit Praag waar ze op uitnodiging een show gaven tijdens de Praagse Designweek –  vertellen de Arnhemse zussen in het Amsterdamse hotel over de collectie met retro-invloeden waar ze een jaar geleden mee begonnen en die nu dan in alle Specsavers-filialen ligt. Even bijkletsen met de dames.

Waaraan herken ik een Spijkers bril?

“Typerend zijn de stoere industriële details in art deco-stijl. Kijk, zoals dit scharnier bijvoorbeeld.” Riet wijst op een koperkleurig boogvormig scharnier. “Of deze bril”,  zegt Truus, terwijl ze op een montuur wijst met fijne draadmetalen brillenpootjes. “Ook mannen kunnen ze dragen hoor.”

Net als in de vorige collectie doen sommige modellen retro aan, zonder dat het er al te dik opligt.

“Ja, dit ‘hoekige’ model met koperkleurige scharniertjes en parelmoer montuur is geïnspireerd op seventies.”

Ging het ontwerpen van deze tweede collectie makkelijker dan de eerste?

“Voor ons was er geen verschil, maar bij Specsavers begrepen ze ons sneller. Dat scheelt, ze zijn nu gewend aan onze werkwijze, we doen altijd veel research. Slechts een paar ontwerpen konden niet uitgevoerd worden, dan lukte technisch iets niet.”

Opeens zegt Riet verontwaardigd dat ze vroeger vijf jaar lang met een bril op heeft gelopen terwijl dit helemaal niet nodig was. Foutje van de schoolarts. “Later zei hij dat hij het vreemd vond dat ik met bril niet overal tegen aanbotste.”

Met de ogen van de 42-jarige dames is nog altijd niet niks mis, beiden zijn brilloos. Al zet Truus tijdens zakelijke besprekingen altijd expres een bril op.

Dan gaan we brillen passen. Alle brillen staan Truus en Riet mooi, mij staat er niet een, al houdt de tweeling vol van wel. Oké, met een niet al te grote vierkantige bril met een mooie gouden ‘neusbrug’ en donker montuur durf ik me wel te vertonen. Favoriet is een zwarte vlinderachtige bril met aan de bovenkant een sierlijke gouden decoratie.

Tot slot vraag ik Truus en Riet naar 3 redenen om snel een bril te gaan dragen:

Tip 1: Als je een bril draagt heb je geen make-up nodig.

Tip 2: Een vlinderbril is geschikt voor een ‘liftend’ effect: Riet: “Droopey eyes vallen minder op.”

Tip 3: Een bril staat stoer, je wordt serieus genomen. Truus: “Ja echt, vandaar dat ik dus een bril draag bij zakelijke afspraken.”

De brillencollectie van Spijkers en Spijkers is te koop bij alle Specsavers-winkels in Nederland. Prijs € 169 inclusief standaard enkelvoudige glazen.

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.