Top menu

Hoe voelt het om een klassieker te zijn? Deel 1: Le Smoking

Zeg, wat voor type bent u eigenlijk?

Ik ben ontworpen in een erg vrolijke tijd – de jaren zestig – en positief ingesteld, wel een beetje lui en soms ben ik zwaarmoedig, ik ben altijd zwart hè. Afgelopen zomer, voelde ik me vaak opgelaten vanwege zoveel kleur. Nu gaat het wel weer.

U was er bijna niet geweest toch?

Yves zag in een visioen een vrouw in een smoking, hij maakte een krabbeltje, vergat het vervolgens. Pierre viste het uit de prullenbak, ik werd uitgewerkt in zwarte crêpe en in fluweel, mooi afgezet met satijnen biesjes. In 1968 dook ik op in de couture/herfst-collectie ‘Pop Art’ 1968/1969, poeh, ik was een instant hit hoor.

Hoe wilt u nu graag gedragen worden?

Hoe ’Edi me voor volgende zomer voorstelt: het jasje kort en getailleerd, recht schoudertje, eronder een transparante leren top en de klassieke broek met rechte pijpen, geen skinny.

Hoe wilt u niet gedragen worden?

Met een bermuda-achtige broekrok! Ja, lach er maar om, maar daar werd ik 1968 mee gecombineerd.

Wat voor jurken vindt u aantrekkelijk?

Eh, ik ben van de smokings. Maar met een Franse diva als Catherine Deneuve vermaak ik me prima

Wat zijn uw hobby’s?

Uitgaan!  Ik relax graag met een pretsigaret, ja dat krijg je als je zo vaak in die zoete walmen hebt gehangen.

Bent u er trots op om een Saint Laurent, te zijn, en waarom?

Ja! YSL o pardon, Saint Laurent Paris is een fantastisch modehuis. Ik moet nog even wennen aan Edi, hij is wel eigenwijs, maar dat was Yves vroeger ook. Ik vind het trouwens goed dat  ’Edi die Amerikaanse journaliste een veeg uit de pan heeft gegeven – ze had gelijk, de collectie was niet superbe – maar als ontwerper hoef je niet over je heen te laten lopen!

Le Smoking  is te pre-order koop via www.ysl.com. Eenknoopsjasje met satijnen biesje € 1850, klassieke wollen smokingbroek € 750, leren top € 2250.Lavalière-strik met polkadots € 195 (wachtlijst).

 

Gerelateerde Artikelen:


Een reactie op Hoe voelt het om een klassieker te zijn? Deel 1: Le Smoking

  1. edwin 15 oktober 2012 om 10:09 #

    Wat een heerlijk stuk …!!!!