Top menu

Het opwindende leven van L’Wren Scott

L’Wren Scott? Velen zullen bij het horen van deze naam de wenkbrauwen fronsen. Of kennen de Amerikaanse als liefje is van Mick Jagger – of ze nog verkering hebben? Who cares. Scotts mode-carrière als modeontwerper loopt in elk geval niet denderend.

L’Wrenn Scott werkt in de jaren tachtig als model (kenmerk: een enorme krullenbos en donkere wenkbrauwen). Hoewel de 1.93 lange lijs niet showt voor de allerminste ontwerpers (ze liep o.a. voor Chanel en Thierry Mugler) hoort ze niet tot de allerhoogste modellenregionen, die worden aangevoerd door Claudia Schiffer, Christy Turlington en Cindy Crawford – om er een paar te noemen.

Als stylist van Hollywood celebs verovert Scott in korte tijd wél de top. Ze kleedt Sharon Stone voor de film Diabolique, styled Elisabeth Taylor voor haar parfum advertenties en Snoop Dogg voor een videoclip. Als Scott weer eens tevergeefs zoekt naar een bepaald kledingstuk neemt ze zelf het potlood ter hand. Haar eerste ontwerpen waaronder snoeistrakke skinny broeken lijken vooral op haar eigen lijzige lijf gesneden en hebben een hoge rockchick uitstraling. Fan (naast Mick natuurlijk) is de al even slanke Nicole Kidman die ook sieraden van Scott draagt.

L’Wren Scott zou zo’n 45 jaar geleden (oordeel zelf) geboren zijn in het Amerikaanse Utah. Als drie-jarige wordt ze geadopteerd en krijgt de naam Luann Bambrough (inderdaad, nóg erger dan Wrat Scott) Op haar 17e verteld ze haar streng religeuze ouders dat ze een vriend gaat bezoeken in New York. In werkelijkheid reist ze naar Parijs en gaat daar aan de slag als model. ‘She usually knows what she wants and she gets it,’ zal haar moeder achteraf zeggen over haar zelfstandige dochter die wel wat trekjes van een golddigger vertoond. Voor Mick had ze relaties met een Britse vastgoedmagnaat en was even getrouwd met een andere rijke stinkende sir. Sinds een jaar of tien alweer is ze de zoveelste mevrouw Jagger.

Typisch L’Wrenn zijn op uniformen geïnspireerde tailcoat jassen, kekke kokerrokken en nog steeds leggingachtige skinny jeans. Kortom niks bijzonders. En nu heeft madame haar eigen brillenlijn, ook niet shocking. Het campagnebeeld is wel aardig, vandaar. Al lijkt het logo op dat van Christian Louboutin. Foei.

Pas volgende zomer te koop voor veel te veel geld.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.