Top menu

Te mooi om aan te raken

Tweehonderd euro voor een behaatje, honderdvijftig voor een miniem stringetje. Behoorlijke prijzen, maar recessie of niet, de vraag naar luxueus ondergoed van Agent Provocateur stijgt. Gisteren opende het Britse merk een winkel als een bonbondoos in de Amsterdamse P.C. In de Bijenkorf in Amsterdam had Agent Provocateur al een mooi verkooppunt en in oktober volgt de Rotterdamse vestiging van het warenhuis.

Garry Hogarth is ceo van Agent Provocateur. Hij verklaart het succesverhaal als volgt: “Met lingerie is het net als met accessoires: je kunt prachtige dingen kopen en die zijn goedkoper dan een dure designeroutfit.” Hogarth spreekt de naam van het label uit op zijn Frans. “Dat klinkt ondeugender.”

Agent Provocateur is in 1994 opgericht door Joseph Corré, zoon van modeontwerper Vivienne Westwood en Malcolm McLaren, de manager van de punkband Sex Pistols. Corré vond ondergoed destijds maar saai. Het ‘hoogtepunt’ in lingerie is dan het sportieve ondergoed van Calvin Klein. Bij hem moet het spannender en ook titty tassels (60 €), tepelkwastjes, zitten in het assortiment.

In 1994 opent Corré zijn eerste winkel in het broeierige Londense red light district Soho. Hogarth herinnert zich nog de hype in de Britse media die dat veroorzaakte.  Met Kate Moss als grote fan handelt het stoute label naast opwindende lingerie in goudkleurige handboeien, zweepjes met strass-steentjes en weelderige korsetten.

Corré haalt Hogarth in 2006 binnen om de groeiende productie op orde te brengen.  Lingerie noemt hij ‘a fun business’. Voor 2006 werkte hij in de accessoiresector. “Ik leverde aan Marks & Spencer en alles draaide om de beste prijs. Bij Agent Provocateur staat het maken van een prachtig product voorop.”

De groei van Agent Provocateur is niet meer te stoppen. Wereldwijd zijn er vijfenzestig winkels, tegen het eind van dit jaar zullen dat er tachtig zijn. Hogarth vindt dat het merk sinds de oprichting onveranderd ondeugend is gebleven, maar de pasvorm is wel sterk verbeterd. Aanprijzend: “Heb je onze video Mónica Cruz (actrice, zangeres, zus van) gezien? Die is sexy, grappig en sophisticated.”

Eerder geplaatst in FD Persoonlijk

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.