Top menu

De bliksemcarrière van Peet Dullaert

Hij liep stage bij Lanvin, studeerde dit jaar af in Arnhem, won vlak daarna de Frans Molenaarprijs. Maandag launched hij zijn alweer tweede collectie via zijn site www.peetdullaert.com en volgende week presenteert hij zijn zomercollectie in. De vaart zit er lekker in bij Peet Dullaert.

“Ja het gaat wel snel, haha. Grappig is dat als ik mezelf google – naar aanleiding van de campagnefoto’s die ik van mijn afstudeershow maakte – ik terechtkom op sites die ik nooit heb benaderd!

Maar hoe begon het dan?

Door de foto’s naar www.models.com te sturen, een database van alle campagnes die in alle magazines staan, met modellen enzo. Op die site staat je campagne dan naast die van Gucci en Prada. Het is wel moeilijk om er op te komen. Voor mijn eerste collectie had ik een model geboekt, Iris, zij had al shows gelopen voor Valentino en Dior. Eerder had ik foto’s van de schoolopdracht Toile de Luxe opgestuurd en gevraagd of ze het interessant vonden, ze vonden het mooi.

De foto’s van de zomercollectie die maandag op mijn blog staan verspreid ik ook meteen via blogs en forums. Marketingwise vind ik dat belangrijk, anders heb je geen reach.

Die zomercollectie heb je wel heel snel gemaakt.

Zes weken geleden zijn we begonnen, we hebben een half jaar werk gepropt in zes weken, haha. Gelukkig met de nodige hulp, in je eentje kan dit niet. Ik werk met een team, ze geloven in me, en dat het wat gaat worden. Er is een vertrouwde, stabiele basis, samen groeien we naar een ….ding. We zitten wel in Arnhem.

Eh, is dat zo erg?

Nee in principe niet, maakt niet uit eigenlijk. Maar een poosje geleden hadden we zoiets van goh laten we vertrekken, naar Milaan, of een andere prettige omgeving die heel anders is zodat we nieuwe prikkels krijgen, na lang gepraat dachten we, ja, hier werken kan ook. We hebben liever een grote ruimte voor weinig geld. Tegenwoordig loopt toch alles via internet, heb je ook veel reach, het maakt niet uit waar je zit.

Je vertelde eerder dat er ook al iemand is voor de sales?

Alles is made to measure bestelbaar, ik heb orders gehad voor mijn afstudeercollectie. Heel fijn, natuurlijk niet genoeg om op te draaien. Ik heb nu een serie hele goeie colberts en broeken, vind ik dan hè, en de vrouwen in mijn omgeving ook, daar let ik erg op, of zij het ook interessant vinden.  De afgelopen tijd hebben we contact gehad met allerlei buyers. Maar laat ik voorop stellen, ik ben me er van bewust dat ik echt niet zoveel buyers zal krijgen.

Ach, je weet het niet, de wereld is groot!

Klopt. Ik reken op drie buyers, verspreid over drie continenten onder anderen Lane Crawford Joyce in Azië en in Amerika – geen idee wat het precies is – maar Bergdorf Goodman zou ook fantastisch zijn.

Tot nu reageren mensen enthousiast en willen ze meteen het lookbook zien. Dat komt maandag dus uit. Wat pers betreft hebben we CR Fashion Book van Carine Roitfeld gewoon benaderd met de vraag of zij de collectie wilden launchen. Uiteindelijk zeiden ze nee.

Lekker voortvarend.

Zo ben ik altijd al bezig geweest, tijdens mij studie al omdat ik altijd al voor mezelf wilde beginnen.

En volgende week presenteer je in Parijs.

Ik blijf twee weken. Ik hou van een private sfeer, en presenteer dus in een appartement. Je kan wel op een beurs gaan staan, maar dan loopt iedereen je voorbij. We benaderen mensen doelgericht, schrijven ze aan en zijn vasthoudend. Vrienden delen mijn kaartje uit bij shows. We gaan ervoor. Ik weet, mensen zijn geïnteresseerd. Het is eigenlijk is het ook een guerilla pop-up-achtig verhaal.

Ga je ook nog showen in Nederland?

Dat kan ik me zeker voorstellen, maar niet op een grote catwalk. Ik nodig liever pers en buyers uit. Ik wil het persoonlijk houden, zoals ook précollections gepresenteerd worden.

Foto’s Meinke Klein. Model Iris van Berne (Code Management/Next Models)

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.