Top menu

Hotel Modez: in bed bij Mimi Berlin

Het Arnhemse hotel Modez is open. Bas Kosters, Francisco van Benthum, Monique van Heist en nog meer ontwerpers en vormgevers bedachten kamers, ook is er een ‘borduurkamer’ van Martine van ’t Hul. De meest romantische kamer is ontworpen door Mimi Berlin, maar wie is Mimi?

“Mimi Berlin is een groep ontwerpers die gespecialiseerd zijn in verschillende creatieve disciplines, onder anderen fotograaf JW Kaldenbach, de illustratoren Mima Admiral en  J. Holthaus, grafisch en webdesigners Appdited en Udo Vektor. We bestaan nog maar twee jaar, en zitten vooral onder de radar. De opdrachten die we tot nu toe deden, waren niet voor een publiek. Hotel Modez is ons eerste publieke project.”

Hebben jullie al in de kamer geslapen?

“Nee, wel op het bed gelegen.”

Daar zag ik foto’s van, mensen met schoenen op het bed!

“Neeeeeh echt niet – we zeiden geen schoenen op bed! Maar het waren wel veel mensen ja.”

Op de foto ziet het bed er klein uit…

“Het is een eenpersoonskamer. Het is het kleinste kamertje in het hotel denk ik. In dat bed kun je best met z’n tweeën als je veel van elkaar houdt, dus niet met een collega.”

Of juist wel. Maar serieus, wat hebben jullie bedacht?

“Behang ontworpen, met bloemen en beesten, een kat met een puntmuts op om de mensen op gemak te stellen. Er hangt een lief sfeertje waarin je je welkom voelt. Omdat we ook als bloggers (www. mimiberlin.com) zijn uitgenodigd hebben we overal kleine schilderijtjes met beeldverhaaltjes neergehangen. Boven het bed hangt ‘Sex’, bij de wasbak een ‘Vanity’ verhaaltje en er is een accessoirehoekje: een souvenirsjaal uit de jaren vijftig, een porseleinenhand om sieraden aan te hangen, een foto van schoentjes in een stolp. In de badkamer staan bloemen op een kramieken olifant.”

 Ik zag ook echte plantjes, ongebruikelijk voor een hotel in die prijsklasse

“We wilden een kamer waar je echt op visite komt bij Mimi Berlin. Daar horen planten bij, maar ook kleine beeldjes van dieren, die staan gewoon los, zijn niet vastgeplakt zoals normaal in hotels. Dit idee is geïnspireerd op het Fairlawn hotel in Calcutta dat wordt gerund door een Engels echtpaar die alles wat ze krijgen en verzamelen in het hotel proppen. Vergeleken bij dat hotel is deze kamer nog leeg.”

Die planten krijgen hoop ik elke dag water, maar die beeldjes kunnen toch verdwijnen..

“Die kunnen worden gestolen. Entertainen, dat was ook een beetje het idee hierachter, dat iemand kleptomanische gevoelens krijgt, dat is altijd leuk in een hotel toch? Maar wel afrekenen als je iets mee neemt! Nee prijsjes zitten er niet op. Goh je moet ook aan alles denken. Maar het was een hele leuke opdracht. Mimi Berlin gaat nu een grote kerstproductie maken voor Eigen Huis en Interieur. Heel leuk.”

Hotel Modez. Adres: Elly Lamakerplantsoen 4, Arnhem. De kamers variëren in prijzen van € 89,00 voor een eenpersoonskamer tot € 159,00 voor een suite. Boeken kan via de eigen site www.hotelmodez.nl waarbij het mogelijk is een specifieke kamer te reserveren.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.