Top menu

Taschen en H&M brengen Maison Martin Margiela boek uit

Ruim twee maanden geleden had ik een interview met H&M’s Margareta van den Bosch. Ruim twintig jaar was de invloedrijke hoofdontwerper van Hennes & Mauritz en bepaalde voor miljoenen mensen de mode. Sinds twee jaar is Van den Bosch creatief adviseur en onder meer verantwoordelijk voor de begeleiding van ontwerpers als Marni, Versace en Maison Martin Margiela die eenmalig een collectie ontwerpen voor H&M. Haalden ontwerpers vroeger hun neus op voor een baan bij de Zweedse massamodeketen vanwege het lage imago, tegenwoordig beschouwt jong talent H&M als een leerschool met een goede reputatie.

De insteek van het interview was Lichting 2012, de modewedstrijd voor vers afgestudeerd modetalent. Van den Bosch zat in het jury-panel.

Hoewel ik er niet naar vroeg, praatte Van den Bosch heel graag over de samenwerkingen met designers. Ook onthulde ze van alles over de collectie van Maison Martin Margiela voor H&M, wat precies, dat zeg ik lekker nog niet.

Een ding mag ik nu, na maanden zwijgen, wel vertellen. H&M brengt in samenwerking met Taschen een Maison Martin Margiela boek uit. “Het is heel betaalbaar, onthulde Van den Bosch. Fijn!

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.