Top menu

Sonny Groo over Anna Dello Russo voor H&M: “Stiekem toch erg leuk”

“Wooow”, zei ik toen ik vandaag de accessoires collectie van Anna Dello Russo in het echt zag. Stylist Sonny Groo stapt na mij de H&M burelen binnen. Hij ziet de collectie, legt eerst zijn jas weg, en… zegt niks. Later legt hij uit waarom niet.

Sonny vertel eens, voor wie de Italiaanse Anna niet goed kennen, wie is zij. Ik weet,  ze werkt als creative-director voor de Japanse Vogue, maar dat blad zie ik hier nooit.

“Haar producties in Vogue zijn net zo als hoe ze er zelf uit ziet: kleurrijk, ze gebruikt veel accessoires en een dosis glamour. Ze is vijftig, maar erg van deze tijd. Ze pusht mensen echt om bepaalde items te dragen, dat is leuk. Ze komt ook over als iemand die écht plezier heeft in mode, ze trekt jongeren mee. Ze is groot gemaakt door streetstyle-blogger Tommy Ton, samen zijn ze een fenomeen.

We zien: gouden bedelarmbanden, een rapperachtige ketting met de naam Anna, zonnebrillen met krokodillen, gouden enkellaarsjes, ‘diamanten’ oorbellen met groene stenen en een bijpassend collier, zebra-armbanden, kleine clutches, een headpiece met veren en een netje. Kortom, accessoires met karakter.

De overheersende kleuren zijn groen en of goud. Uitzonderingen zijn een paar zilveren plateauschoenen met strass-bandjes en zwarte leren stiletto lieslaarzen met gouden zolen, en vrijwel hetzelfde model maar dan tot net over de knie. Ze sluiten met een lange rits aan de achterkant. “Die laarzen zijn prachtig, klassiek ook. Moet je voelen hoe zacht dat leer,” zegt Sonny. “Je kan ze heel chic dragen, maar ook heel jong. Weet je wat leuk is, de sieraden maken geluid – hij rinkelt met een bedelarmband.

Hysterisch zijn een hard shell trolley met bijpassende beautycase, glanzend groen met gouden barokke versieringen. Sonny maakt er een rondje mee. Hij pakt een clutch die sluit met een gouden chihuahua, het is Cucciolina, het hondje van Dello Russo. Sonny frommelt aan de ketting die er aanzit. “Als je die er nu eens aftrekt?” Hij past de ‘rapperketting’ en vind die stiekem toch wel erg leuk.

Zit niets bij voor mannen…

Maar ik wil wel iets hebben hoor, als souvenir. Want uit elke designerscollectie heb ik iets. De verpakking alleen (luxe doosjes met gouden krullen) is geweldig. Voor mij hoort deze collectie echt bij een tijdperk, de periode van bloggen met streetstyle-fotografen die opvallende accessoires fotograferen. Dat gaat wel trouwens veranderen denk ik.

Wat gaat goed lopen?

Ik denk de zonnebrillen, de tas, de laarzen al zijn die best duur (€ 180 euro, tegen € 300 lieslaarzen). Veel spullen kun je later nog wel eens gebruiken.

En nu eindelijk je first impression:

Ik moest er eerst echt even over nadenken. Het is tweeledig: enerzijds zijn dit spullen voor de Paris Hiltonnetjes en Kim Kardashians, maar zo’n slangencollier is ook artistiek, zo’n zebra-armband of ketting met koraal past ook bij een minimalistische outfit. Het is een verrassende grote collectie, een heel pakket. We kijken nu al drie kwartier en telkens ontdekken we weer iets anders.

ADR by H&M is te koop vanaf 4 oktober in geselecteerde winkels en online www.hm.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.