Top menu

Wat doet Iris van Herpen donderdag tijdens Vogue Fashion’s Night Out?

In Londen, Milaan, Parijs en New York is het al een fenomeen: Vogue Fashion’s Night Out. Donderdag is dit modefeestje voor het eerst in Amsterdam. Winkel je suf in de Van Baerlestraat en de P.C. Hooftstraat waar winkels als Chanel, Michael Kors, Tommy Hilfiger speciale acties en producten lanceren. In de Bijenkorf staat Dutch Design centraal en kan iedereen kennis kan maken met Iris van Herpen, Erik Frenken, Marga Weimans en Bibi van der Velden. Allemaal komen ze met iets verrassends.

Wat ga jij donderdagavond doen Iris?

Ik ga in de Bijenkorf een atelier creëren zodat mensen zien hoe we werken, maar ik ga meer doen dat. Ik geef nu niet alles weg.

En wordt er ook echt gewerkt?

We gaan echt aan de slag! Met ontwerpen waar ik momenteel mee bezig ben ga ik met mijn team donderdagavond verder aan de slag. Het neemt allemaal nogal wat ruimte in beslag, al maken we maar een deel na van het atelier. In het echt werken er zeventien mensen bij mij, de meesten zijn donderdag in de Bijenkorf aan het werk .

 Bezoekers kunnen onder andere het verschil zien tussen handwerk en de jurken die uit de 3D-printer komen, zoals de 3D-print-jurk die ik tijdens de coutureshow in Parijs heb getoond. Nee printen in de Bijenkorf gaat niet, want de 3D-printers zijn zo groot, die passen niet in de Bijenkorf. Er is wel een filmpje van het ontstaansproces.

Ik zag laatst een schattig klein 3D-printertje staan bij Four in PC, die kost rond de duizend euro.

O wat leuk. Mijn laatste 3D-print-jurk komt uit een mammoetprinter, dat zijn echt belachelijk grote apparaten, van nou wat zal het zijn – vier meter lang en drie meter hoog.

Is die couturejurk die je laat zien donderdag nou kwetsbaar, ik beschreef het in mijn recensie als suikerwerk, zo teer oogt het ontwerp?

Valt nog mee, je moet er niets raars in doen, als je er in valt dan is ie wel kapot.

Dat geldt voor de meeste couture

Haha ja dat is ook wel weer zo. We gaan ook nog wat anders doen dus, maar dat zeg ik écht niet.

Verder ben je zeker heel druk?

Ik ben bezig met een nieuwe lijn, een womenswearcollectie. Die wordt eind februari in Parijs gepresenteerd, en daar ben ik heel druk mee bezig. En eh ff kijken, ik ben alweer bezig met de coutureshow in januari en ik ga een editie van A Magazine maken, dat kost veel bereiding. Wanneer het blad uitkomt hangt af van hoe snel we gaan, ik hoop ergens volgend jaar.

Rond de couture, dat is slim

Ja als dat lukt. Wat leuk is dat de expositie die nu nog tot eind september in het Groninger Museum is, op reis gaat, in november staat alles in Shenzeng in China. Spannend. En daarna gaat ie naar Taipei. Ik ga er ook een paar dagen naar toe om alles mooi te maken en zal bij de opening te zijn.

En mag iedereen je trouwens vragen stellen in de Bijenkorf?

Nou haha iedereen, ach ja dat mag natuurlijk maar ik ben wel echt aan het werk …met het gene wat ik nog niet kan vertellen.

Toch leuk dat je even uit je hol komt en dat mensen je kunnen zien

Ja anders ben ik zo’n alien, en dat is ook niet de bedoeling.

Fot0: Michel Zoeter

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.