Top menu

Francisco van Benthum opent eerste winkel met show

Francisco van Benthum opende vanmiddag in de Herenstraat zijn eerste winkel. Hij  deed dat met een show. Van Benthum, die sinds 2003 onder eigen naam collecties maakt, wilde het zo doen omdat de winkelopening weer een nieuwe stap in zijn carrière is.

En ja, bevestigde Van Benthum, het geld van het Cultuurfonds Mode Stipendium (€ 50.000) dat jaarlijks wordt uitgereikt aan een getalenteerde Nederlands ontwerper, investeerde hij in de winkel. Maar financiële steun is ook afkomstig van het verkoopagentschap van Jelle Lispet en Theodoor Kuster die sinds 2010 verantwoordelijk zijn voor de distributie van zijn collecties.

Het was even een dolle boel in de Herenstraat nummer 13. Alexander van Slobbe, die eind dit jaar verderop in de straat een piepklein winkeltje opent, onthulde dat hij een piepklein mannencollectietje gaat lanceren. Piet Paris vertelde dat hij de laatste hand legt aan zijn Mode Design Hotel Modez in Arnhem dat volgende vrijdag opent.Van Jordi Ariza Gallego leerden Ruud van der Peijl en ik dat als iemand vraagt: “Hoe gaat het?” je moet antwoorden: “Hysterisch!”

En Francisco? Hij was gewoon superblij  –  al had hij onlangs een diamantje van zijn voortand ingeslikt  – normaal flonkeren er twee diamantjes in zijn bovengebit.

Met een selectie uit de Victory s/s 2013 collectie bewees Van Benthum dat hij voor elke gelegenheid, en van alles kan ontwerpen. Voorbij kwam vooral veel casual mode: relaxte afzakbroeken met elastiek in de boord, ragfijne breigoed, simpele T-shirts met mouwomslagjes, dijlange jasjes van kreukstof, een trui met boothals.

Stylinggrapje: broekspijpen in (witte) sokken. Roze schoenen voor mannen zijn koel.

http://www.independentfashiondaily.com/4032/winnaar-francisco-van-benthum-modestipendium-2012-ik-ga-terug-naar-het-expiriment/

Francisco van Benthum. Herenstraat 13. www.franciscovanbenthum.com Francisco van Benthum is ook te koop in Hôtel Droog bij Kabinet in de Staalstraat in Amsterdam.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.