Top menu

Rare naam, maar veelbelovend: fredfarrowbrittavelontan

Het wemelde op de Amsterdam Fashion Week van veelbelovend talent. Neem fredfarrowbrittavelontan, een gloednieuw modeduo opgericht door Fred Farrow (25). “We doen alles samen”, zegt de oud-ArtEZ-student Farrow die in 2010 de Frans Molenaar Prijs won en sindsdien samenwerkt met vriendin Britt Tan (28). Britt en Fred toonden slechts zeven outfits, geïnspireerd op de fantasievolle kinderboeken van de Amerikaanse Dr. Seuss.

Vlak voor de show besloten ze spontaan niet alles te showen uit hun handgemaakte collectie met sluike silhouetten, romantische topjes en hemdjurkjes en zwierige rokjes van zacht fluweel. Prachtig waren handgeschilderde naïeve Matisse-achtige patronen en goudgele truien van zelfontwikkelde weefsels. Zeker een maand deed Britt over de losjes geweven trui van eco-garens. Moeder Tan weefde een week voor de show nog een paar mouwen.

Farrow en Tan wonen in Vlaardingen op zolder bij Freds ouders, in september hopen ze tijdens de Parijse modeweek de aandacht te trekken van de internationale pers met een presentatie van zelfgemaakte meubels in combinatie met mode. Nederland is een eigenzinnig modeduo rijker, dat is zeker. Kijk Caturday: http://www.youtube.com/watch?v=QarIMinBsMc&feature=youtu.be Bekijk de collectie op: www.fredfarrow.com

(foto’s: Peter Stigter)

Eerder gepubliceerd in Vogue

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.