Top menu

Kabinet ingetrokken in Hôtel Droog

Twee maanden geleden verhuisde Kabinet van de Negen Straatjes naar een gloednieuwe locatie. Oprichter en eigenaar Ferry van der Nat vertelt over zijn nieuwe onderkomen in Hôtel Droog, waar hij Nederlandse en buitenlandse designermode verkoopt en een plukje vintage.

 En opeens is Kabinet ingetrokken in Hôtel Droog in de Staalstraat.

Ik werd twee maanden geleden gewezen op de mogelijkheid en dacht: “Dit moet ik doen!” Francisco (Van Benthum, GK) wilde graag de locatie overnemen, dus dat kwam mooi uit. Eind dit jaar opent Alexander van Slobbe ook in de Herenstraat.

Trek je hier een ander publiek dan in de Herenstraat?

Ja, het is niet te vergelijken. Droog trekt design minded toeristen die de kleren die hier hangen ‘snappen’. Ook vragen ze specifiek naar Dutch Design. In de Herenstraat winkelt vooral de buurt en ook toeristen, maar een ander slag.

Dat Ferry van der Nat gek is op mode is een understatement. Liefdevol streelt hij een wollen jasje van Christophe Lemaire. Een merk inkopen omdat het zijn succes al heeft bewezen is er niet bij. Sterker nog, als iets een te groot succes wordt stopt hij ermee. De populaire Isabel Marant wedgesneakers verkoopt hij dit seizoen echt voor het laatst. Zoals een echte ondernemer betaamt, schuwt Van der Nat  risico’s niet en koopt hij startende labels zoals de Belg Glenn Martens (foto). “Toen hij het liet zien dacht ik:’O best moeilijke kleren.” Maar de pasvorm is geweldig, bijvoorbeeld van deze broek, hier heeft een vrouw echt een goeie kont in. Dat willen toch alle vrouwen. Dit jasje is ingenieus, kijk hoe de mouw voortkomt uit het voorpand!”

Volgens mij kun jij echt verliefd worden op sommige merken.

Ja, ik wil er van houden, anders het hoef ik het niet. Ik zie een vrouw erin.

Je verkoopt ook ‘ vintage’, ik zie So by Alexander van Slobbe?

Ja vanmorgen verkocht ik nog een zwart/wit kort Versace jasje, een ballroomjurk van Viktor & Rolf met sterren en een ingewikkelde Bernhard Willhelmjurk. Een poosje geleden vloog jaren tachtig Vivienne Westwood de winkel uit. Het aanbod is onregelmatig, de ene keer ben ik in de ban van vintage met bloemetjes en koop ik Leonard in, waar ik weer van af wil als ik kleding met ruitjes verzamel.

Je verkoopt als een van de weinige winkels Nederlandse ontwerpers, stel ze willen in Kabinet hangen, waar moeten ze dan opletten?

Pasvorm! Dat is een ding. Maar meestal gaat het zo: vanmorgen belde Conny Groenewegen. Ik wist toen meteen haar moet ik hebben. Onder andere omdat ze prachtige breisels ontwerpt en omdat hier Japanners komen die daar gek op zijn, en Conny is een beetje bekend in Japan. Maar ook, ik hou van wol, en later dit jaar werk ik samen met Woolmark, en dan kan Conny een presentatie doen in de galerie.

Lijkt het nu zo of is die paskamer doorzichtig? Floris, verkoopassistent, gaat staan in de witte cabine, hij wappert met zijn armen. Ja, hoor.  Maar er komt nog een stof aan de binnenkant zegt Ferry. Jammer.

Kabinet verkoopt onder andere: Christophe Lemaire, Avelon, Glenn Martens, Francisco van Benthum, Anne de Grijff, Costume Nationale (ook de parfums), tassen van Jerome Dreyfuss, sieraden, sjaals en schoenen van Isabel Marant. Rick Owens Lily moet nog binnenkomen.

Lees hier een interview met Glenn Martens:

http://www.independentfashiondaily.com/5816/de-bijzondere-mouwen-van-glenn-martens/

Hôtel Droog.  Staalstraat 7B.  www.hoteldroog.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.