Top menu

ModeMuseum Antwerpen viert feest met gratis toegang

Het is één van mijn favoriete musea, het Antwerpse MoMu. Een keer per jaar verrassen de Belgen met een mooie tentoonstelling. De vrij kleine ruimte krijgt dan weer een compleet ander aanzicht. Omdat het Antwerpse museum vrijdag 21 september zijn tiende verjaardag viert, mogen bezoekers die dag gratis naar de expositie ‘Madame Grès. Sculpturale Mode’. Noteer het vast in je agenda!

‘Madame Grès. Sculpturale Mode’  is een retrospectief van het werk van de Parijse couturière Madame Grès (1903–1993) en opent volgende week woensdag. Het uitgangspunt van de expositie in Antwerpen zag ik vorig jaar juli in Parijs. Daar werd een deel van de Grès collectie op fabelachtige wijze geëxposeerd in Musée Bourdelle, het voormalige atelier en woning van beeldhouwer Antoine Bourdelle (1861-1929), assistent van Rodin tot 1908. Madame Grès voelde zich namelijk evenveel beeldhouwer als modeontwerpster “Ik was graag beeldhouwer geworden. Werken met steen of textiel is voor mij hetzelfde.” Madame drapeerde en plooide de stof rechtstreeks op het model, zonder veel kunstgrepen of gebruik van schaar en naald, waardoor ze ook als de pionier van het naadloze kledingstuk bekendstaat.

De recensie (5 sterren!) die ik schreef voor NRC Handelsblad over de Parijse Grès expositie lees je hier:

http://www.independentfashiondaily.com/44/soepele-plooien-tussen-stenen-beelden/

MoMu 10 jaar | vrijdag 21 september | van 10u t/m 18u | ModeMuseum Provincie Antwerpen, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen | Gratis toegang tot de tentoonstelling ‘Madame Grès. Sculpturale Mode’ en een attentie voor iedere bezoeker |  www.momu.be | De tentoonstelling duurt tot 10/2/2013.

 

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.