Top menu

Hou draaiende die economie. Winkelen in Amsterdam, straks bij Primark, Dior en Francisco van Benthum

Het is amper bij te houden, het aantal winkels dat binnenkort opent in Amsterdam – van chique designerboutiques, mini-warenhuisjes tot zelfs een Nederlandse ontwerper die zijn eerste winkel opent.

Vergeet de Negen Straatjes: het Spiegelkwartier wordt in de toekomst een nieuw winkelgebied. Dat kan niet anders als je nu ziet hoe daar het een na het andere pand wordt verbouwd. Aanwinst is de uitbreiding in de Nieuwe Spiegelstraat van de designerboutique Carmacoma die nu naast vrouwenmode (o.a. Azzedine Alaïa, Haider Ackermann) nu ook mannenmode (o.a. Rick Owen) verkoopt.

De PeeCee wordt opgeleukt met zaken van Michael Kors, Carolina Herrera en Agent Provocateur. Prada zou zoekende zijn, een winkel die het merk verkocht werd om die reden gesommeerd te stoppen met het label. Dior is in de weer met een pand.

Cos – waarover ik ooit nogal een venijnige stukje tikte, wat ze vast hebben gelezen, dus nu doen ze beter hun best, opent een miniwarenhuisje in de Leidsestraat, verderop wordt nog flink gebouwd aan een mega Aberrommel & Fitch. Ik kijk meer uit naar de Primark, officieel is het nieuws nog niet bevestigd, maar het gerucht gaat dat de fast fashion-keten opent aan het Rokin.

Ook leuk: in de Utrechtsestraat Marc by Marc Jacobs (zie foto: de benen die uit de tas steken zijn van Victoria Beckham). Francisco van Benthum opent binnenkort in de Herenstraat, in het charmante pandje waar tot voor kort Kabinet huisde. Kabinet is er gelukkig nog steeds en onlangs verhuisd naar Droog in de Staalstraat. Zo, vanavond op naar het gloednieuwe Weekday aan het Rokin, morgen open voor het volk.

Gerelateerde Artikelen:


Een reactie op Hou draaiende die economie. Winkelen in Amsterdam, straks bij Primark, Dior en Francisco van Benthum

  1. judith emmelkamp 28 november 2012 om 17:32 #

    wat zo leuk is dat in de 80-tiger jaren, in datzelfde pand Utrechtsestraat 120. Ik met mijn winkel Perspektief gezeten heb! Zo leuk om te horen dat Marc by Marc Jacobs in “mijn oude winkel” gaat zitten. Wellicht ken je Perspektief? Ik was toen redelijk toonaangevend met accessoires, hoeden, sjaals, oorbellen, tassen ed! Wanneer hij geopend is ga ik absoluut kijken wat ervan gemaakt is! LEUK! Momenteel heb ik inmiddels een kleine creatieve design taarten-shop, iets heel anders, en uiteraard schilder ik nog steeds.