Top menu

Soepboer & Stooker sluiten, maar strijken tijdelijk neer op Schiermonnikoog

De modewinkel Soepboer & Stooker sloot vorige week haar deuren aan de Amsterdamse Overtoom. Slachtoffer van de recessie. Aan opgeven hebben Berber Soepboer en Anne Stooker een broertje dood. Vandaag opent een tijdelijke winkel op Schiermonnikoog, het is de eerste in een reeks van Soepboer & Stooker pop-up stores. “Met een pop-upstore hebben we minder verantwoordelijkheden en zijn we mobieler.”

Waarom trekken jullie na drie jaar de stekker eruit?

De verkoop zakte enorm in het afgelopen jaar en tegelijkertijd werd het gemis van mobiliteit groot. Met een pop-up store dwing je mensen tot het bezoeken van een winkel voordat deze weer weg is. Ik denk dat vanwege het tijdelijke karakter mensen eerder geneigd zijn om iets te kopen. Verder, we hebben zoveel plannen, maar zaten altijd vast aan de winkel. We zouden bijvoorbeeld graag iets in het buitenland willen doen.

En hoe gaat het nu?
Goed. We zijn net klaar met het inpakken van alle spullen op de Overtoom. Het is gesorteerd op wat naar de nieuwe studio gaat, en naar wat mee gaat naar onze pop-up winkel op Schiermonnikoog.

Van alle plekken in Nederland kiezen jullie Schiermonnikoog. Waarom?
Er is een connectie. Berber is er geboren en heeft er tot haar zestiende gewoond. We zijn benieuwd hoe zo’n platform voor jonge ontwerpers werkt op een plek als Schiermonnikoog. We blijven drie weken. Het is vakantietijd waardoor er niet alleen eilandbewoners komen, maar ook veel toeristen. Een deel van de modelabels die we in de oude winkel verkochten nemen we mee naar het eiland: Reality Studio, C-NEEON, BLESS, Femke Agema, Elsien Gringhuis, Furansu, Bas Kosters en de sneakers van Onitsuka Tiger die ontworpen zijn door de ontwerpers van Reality Studio. Ik denk dat we veel bekijks zullen krijgen op ons plekje. We zitten vlakbij Hotel van der Werff, dé plek van het eiland.

Jullie blijven workshops geven vanuit de nieuwe studio, dezelfde workshops of ook nieuwe?
We gaan gastdocenten uitnodigen. Als eerste willen we mode-illustrator Marc Damri uitnodigen voor de workshop fashion drawing. Oude workshops blijven we gewoon nog steeds geven hoor, maar dan op ons nieuwe adres in de Haarlemmer Houttuinen. Er is nog steeds heel veel vraag naar.

Kun je al iets zeggen over de andere pop-up stores?
Nee, want dat is nog helemaal niet rond. Maar voorjaar 2013 kun je nieuws verwachten.

Door Martino Bidotti

www.soepboerstooker.nl

Ga je naar Schiermonnikoog?  De Soepboer & Stooker pop-up store is te vinden op Langestreek 19. Van 1 tot en met 18 augustus.

De nieuwe Soepboer & Stooker studio zit op Haarlemmer Houttuinen 165.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.