Top menu

Glasharde hype: de wedgesneaker

Hypes worden nogal eens verbonden aan mode. In werkelijkheid valt het reuze tegen, slechts een hoogst zeldzame keer wil een peperdure merktas nog weleens tot een wachtlijst leiden.

Maar hallo, er is nu een glasharde hype: de hybride sneaker. Het sportieve en democratisch – te koop in alle prijsklassen – uniseks schoentje verovert op stormachtige wijze het straatbeeld.

Op het eerste gezicht is er bijster weinig te zien aan deze gymp die te koop is in allerlei kleuren. De revolutie speelt zich af binnenin de schoen. Op hakhoogte zit een onzichtbare ingebouwde platform – ‘wedge’ – van tien centimeter. En surprise: de schoen zit lekker. Mogelijk wordt de sleehaksneaker de Ugg-killer, het plompe schoeisel dat zijn succes eveneens dankt aan draagcomfort.

Helemaal uit de lucht vallen doet deze hype niet. In de lente van 2010 waren ze al te zien op streetstyle-blogs, maar de aanjager is de sneaker van het modelabel Isabel Marant, een Frans merk vernoemd naar de gelijknamige oprichtster en al jaren redelijk bekend in Nederland. Marant verkocht haar sleehaksneaker vorig jaar voor ruim vierhonderd euro op zo’n zevenhonderd verkooppunten. Die Isabel is binnen.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.