Top menu

Bij Ilja Visser loopt alles op rolletjes

Terwijl het modevolk afgelopen donderdag bij de Lichting 2012 show zat, presenteerde Ilja Visser haar collectie. Niet voor pers maar alleen voor genodigden. Zeven en half jaar werkt Visser inmiddels aan verschillende labels, de couturelijn Ilja Visser Ambacht, dit keer geïnspireerd op een dansvideo van Pina Bausch, en de afgeleide confectie collectie Ready to Fish. Tussen het ontwerpen van al die collecties door beviel Ilja negen weken geleden van dochterje Poppy. Zeg maar nog een kind erbij: “Mijn labels zijn ook mijn kinderen”, zegt Visser in haar enorme hoofdkwartier aan de Prinsengracht.

Waarom nodigde je donderdag geen pers uit?

Omdat ik graag mensen persoonlijke aandacht geeft. Als je én pers uitnodigt én klanten dan lukt dat niet.

Je beroemde broek met laaghangend kruis showde je niet, hoorde ik al..

You love them or you hate them. Ik blijf ze maken hoor, er is veel vraag na vanuit Azië. Ik heb nu wereldwijd zeventig verkooppunten, in Amsterdam de beste winkels zoals SPRMKT, Azzurro Due en Centre Neuf. Ik ga me richten op Parijs en Londen, niet meer via vakbeurzen als Tranoï, maar in showrooms. Wat mensen niet weten, en ook niet kunnen zien, is dat het fundament van mijn bedrijf nu na al die jaren goed is, het staat stevig. Ik lever aan retailers, maar als er een privébestelling komt kan ik die ook leveren. Alles loopt op rolletjes.

Er is nieuwe golf aan couture, die geijkte sprookjesjurken kennen we nu wel..

Ja, ik ga ook verder dan borduursels. Ik werk met nieuwe vormen, met nieuwe materialen. In deze jurken alleen al heb ik zo’n kilometer koord verwerkt in bijvoorbeeld de kragen.

Die opvallende couture-stukken die hier staan en die je geshowd hebt, maak je die om aandacht mee te trekken voor je confectielijn?

Ja, maar je kunt zo’n jurk zien als vertrekpunt voor een trouwjurk, maar eerlijk gezegd richt ik me niet op Nederland.

Ben je tevreden met de aandacht die je van de pers krijgt?

Ik denk dat ik meer waardering krijg als ik geslaagd ben in het buitenland.

Mis je nu je baby niet?

Ik woon op loopafstand van mijn bedrijf, heb een heel goede oppas en verder je weet als vrouw met een bedrijf dat als je kinderen krijgt het moeilijk wordt, maar: no mercy!

Klik hier voor de video van de coutureshow:

iljavissershow

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.