Top menu

Elise Kim sluit Amsterdam Fashion Week met een mooie nachtmerrie

Elise Kim sluit vanavond de Amsterdam Fashion Week af met een duo-show met Edwin Oudshoorn. Kim, die stage liep bij Mexx en Iris van Herpen, haalde in 2010 haar diploma aan het AMFI.

Wat is het uitgangspunt van deze show?
Mijn vorige show ging over in slaap vallen. Het moment dat je wegvalt, in slaap. Deze collectie gaat over een droomwereld, of misschien eerder een mooie nachtmerrie. Het is een lichte zomercollectie met jaren twintig elementen. Vooral de finale is erg jaren twintig. De collectie begint met veel zwart en loopt langzaam via kleur naar wit. Ik heb veel kraaltjes en handwerk in deze collectie zitten. Ieder model draagt één oorbel, ook zelfgemaakt. De show is grafisch strakker dan mijn vorige. Met de finale ga ik iets speciaals doen.

Kun je iets vertellen over de Who’s Next young designer contest die je hebt gewonnen?
De prijs hield in dat ik op de Who’s next Prêt-à-Porter Paris-beurs een prominente plek kreeg en dat alles werd betaald. Het leverde veel contacten op. Ik heb bijvoorbeeld contact met een productiebedrijf, heel interessant natuurlijk. Ze zeiden dat mijn kleding wel erg duur is vanwege het handwerk en dat het goedkoper kan, en misschien in productie genomen kan worden.

Verkoop je al?
Ik heb ongeveer tien vaste privéklanten. Dat zijn welgestelde mensen die in het weekend langskomen voor maatwerk. Ik verkoop ook via de webshop ‘Carnet de mode’ en in de byAMFI store in Amsterdam. Op de beurs in Parijs was er trouwens ook interesse vanuit Lambert and Associates group om mijn kleding te verkopen bij Bergdorf Goodman en Neiman Marcus. Het ging echt super goed op die beurs joh, want ik heb ook nog contact met MP Select. Zij kopen in voor Harvey Nichols Hong Kong, Harvey Nichols Turkey en Icondress Russia.

Indrukwekkend. Succes met de show
Tot dan!

Door Martino Bidotti

 www.elisekim.com
www.carnetdemode.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.