Top menu

Azzurro Four voor mannen, nu open in de PC

Amsterdam is sinds vandaag een mannenmodezaak rijker: Azzurro Four. In de – ha fijn – striemende regen kwamen mijn Marc Jacobs regenlaarzen mooi van pas en fietste ik richting PC, waar er geen einde lijkt te komen aan steeds maar weer nieuwe winkels (Prada zoekt!).

Op nummer 127 verwelkomden meisjes met hoofdjes in vogelkooitjes de pers met eigenwijze hapjes, zoals macarons met speksmaak. Apart, net als de het aanbod van Azzurro Four. Dat is een spannende brandmix van erg bekend – Jil Sander, Tom Browne, veel Alexander McQueen, een plukje Valentino, aardig wat Japanse denim en nichelabels zoals Simeon Farrar, Mr. Bathing Ape maar ook veel spullen. Van Casio horloges, een Pentax/camera, tassen van het Japanse Mr. Porter, natuurlijk sneakers maar ook de 3D geprinte lampen van Freedom of Creation. Er staat in de winkel zelfs een 3D-printer die laat zien hoe dat nou werkt driedimensionaal printen, en ja natuurlijk is het apparaatje ook te koop voor dik 1200 euro.

Edward de Jonge Urbach van Azzurrro geeft een rondleiding door de drie etages (inclusief sous sol) tellende winkel en vertelt dat hij er geen museumachtige zaak van wilde maken met alleen peperdure merken: “Een cool T-shirt van New Love Club van een paar tientjes vind je hier ook.” En kleding die De Jonge Urbach zelf mooi vindt.

Urbachs favoriete ontwerpers zijn Neil Barett ‘vanwege de mooie materialenmixen’ en Maison Martin Margiela. Mijn oog valt op een grijze MMM sweater. Er hangt hier wel meer (flessengroene trui van Jil Sander met walvis!) aantrekkelijke, mannelijke vrouwenkleding. Van Elseviers John de Greef, die ook onder de indruk is van de winkel, mogen de vrouwen wel uit de winkel wegblijven, hij voelt zich in een echte mannenzaak meer op zijn gemak dan in gemixte zaken met vrouwen en mannenkleding. “Op de bh-afdeling van de Hema voel ik me ook altijd ongemakkelijk”, grapt de Greef (tsja De Greef, wat moet je daar dan?)

Sous sol is een kleine, maar exclusieve denimafdeling met premiumlabels zoals het Amerikaans 3 x1 met gecustomizde en genummerde jeans, en de raw jeans van het Japanse Momotaro Jeans, die mooier worden door ze lang te dragen. Er hangen T-shirts en er is een sneakerwall. “Een Patta zijn we niet, maar we hebben wel sneakers in gelimiteerde oplage.”

Over schoenen gesproken: de Louboutins met vervaarlijke studs. Als een kraai die gek is op glimmende dingen loopt modeslachtoffer Thomas Vermeer verlekkerd af op de met studs beslagen schoenen. “Echt, er is een wachtlijst van maanden voor deze schoen omdat er zoveel vraag naar is en het atelier de productie niet aan kan”, verzekert De Jonge Urbach. Voor de zekerheid laat hij de Loubi’s daarom weghalen voor de genodigden komen: “Anders zijn ze uitverkocht voordat de winkel maandag officieel opent.”  € 747, 00 dat kosten ze. Koopje toch.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.