Top menu

Pre-talk met Bas Kosters over zijn ‘LOVE FUCK YEAH’ show

‘Liefde in de breedste zin van het woord.’ Daar gaat om volgens modeontwerper Bas Kosters. Hij toont straks op de Amsterdam Fashion Week zijn nieuwste collectie waarin hij meer focust op technieken.

Wat is het verhaal achter het Bas Kosters-universum?
De rode draad is de viering van het individu en individualiteit. Het verhaal van iedere collectie is steeds anders. Mijn universum gaat over individualiteit, respect, creativiteit, oprechtheid en liefde. Het grappige is trouwens dat deze collectie gaat over iets dat al heel lang aanwezig is in mijn werk, vanaf het begin eigenlijk. Liefde. Kijk, net zoals mijn creative family en relaties. Ik ben niet van de vluggertjes. Ik bouw iets op vanuit een kern en dat groeit dan steeds groter en groter aan diepte en niveau.

Je shows krijgen altijd veel aandacht, de lat ligt steeds hoger.  Hoe ga je daarmee om?
Er speelt zo veel mee tijdens zo’n show. Maar ik wil wel zeggen dat het bedrijf Bas Kosters zoveel meer is dan een catwalkshow. De show is een bijkomstigheid. Zo’n show is een onderdeel van mijn persoonlijke en artistieke ontwikkeling. Ik zou het jammer vinden wanneer ik alleen maar afgerekend zou worden op mijn catwalkpresentaties. Überhaupt wordt er vrij weinig serieus gesproken over mijn werk. Er is veel aandacht voor het fenomeen Bas Kosters en weinig aandacht voor het verhaal of de technieken die ik gebruik.

Je hebt een modellenwedstrijd uitgeschreven met Vodafone.

Ja ik heb twee modellen uitgekozen op hun onderscheidende schoonheid. Ze waren beide erg innemend vond ik. Jip Loots en Maysa Imam zijn de winnaars. Ik wilde af van het elitaire van een modeshow. Kijk, Vodafone steunt mij maar wie ondersteunt Vodafone? Dat zijn de klanten. Daarom schreef ik een modellenwedstrijd uit voor klanten van Vodafone.

Wordt het weer een feestje met de show?
Een typische Bas Kosters-presentatie maar met een hele andere energie. Verder: het moet een verrassing blijven!
Door Martino Bidotti
Het magzine Extra Kak is in de webshop van Bas Kosters Studio verkrijgbaar. Kijk op www.baskosters.com
Het modefeestje van Bas Kosters, Anti-fashion Party start om 22.00 in de Westerliefde in Amsterdam. www.antifashionparty.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.