Top menu

Amsterdam Fashion Week exposeert ook ‘groen’

Vanavond opent The Green Collective Exposition in de Umsjatka Studio in Amsterdam. De tentoonstelling toont het resultaat van drie ‘groene’ wedstrijden. De focus is kwalitatieve duurzaamheid in mode, product design en architectuur. De finalisten van de wedstrijden in product design en architectuur krijgen te horen wie de winnaars zijn.

Holly Syrett, project manager The Green Collectieve bij Amsterdamse modeweek, vertelt meer.

Wat krijgen de bezoekers onder andere te zien? The Green Fashion Competitions te zien?
Carlo Wijnands, programma-directeur van de Amsterdam Fashion Week, heeft een selectie gemaakt uit de participanten van de afgelopen edities van The Green Fashion Competion. De exposanten die nieuwe collecties tonen zijn Carrie Parry, Studio Jux, OAT Shoes, Elsien Gringhuis, Winde Rienstra, Narelle Dore, Non by Kim en SPR+.

Waar keek Carlo naar?
Hij lette op wie het meest waardevolle was qua kwalitatieve duurzaamheid in combinatie met innovatieve mode.

Stijlinstituut Amsterdam en Harm Rensink zijn er bij gehaald voor de expositie.
Ja dat klopt. Stijlinstituut Amsterdam is heel goed in het maken van tentoonstellingen en zijn bekend met duurzame productie en vooral met ruimtelijk design en trends. Harm Rensink is een geweldige kunstenaar die heel goed is in dit soort projecten. Er worden in totaal 26 ontwerpers getoond in een expo waarin alles gerecycled, van lichtgewicht materiaal is gemaakt. Het is allemaal ook herbruikbaar.

Er is geen Green Fashion Competition deze Amsterdam Fashion Week.
Nee, alles is uitgesteld tot 2013. We hebben zeker de steun van het Ministerie maar we moeten gewoon wachten tot volgend jaar voor onze subsidie. In 2013 hopen we weer met The Green Fashion Competition te kunnen starten.

Komt Máxima weer?
Nee, geen Maxima morgenavond. De plaatsvervangend directeur-generaal van het Ministerie van Economische Zaken, Gé Linssen, overhandigt de prijs in aanwezigheid van tien finalisten in de architectuur en acht in product design.

The Green Collective Exposition is van te bezoeken vanaf vrijdag 13 juli tot en met zondag 22 juli in de Umsjatka Studio’s aan de Brouwersgracht 130-134.

Door Martino Bidotti
www.green-collective.com
www.umsjatka.nl

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.