Top menu

High Fashion Low Countries vrijdag in de Brakke Grond: modeontwerper aan de haal met diamant

Vrijdag opent de expositie High Fashion Low Countries. Klein (maar fijn) want het is een preview van wat er vanaf eind oktober is te zien in Brussel. Exposanten zijn drie Belgische en drie Nederlandse ontwerpers. Eve-Marie Kuijstermans, een van de  initiatiefnemers, vertelt waar het over gaat.

“Ik wilde een project starten dat een verband legt tussen Nederland en België, met mode als uitgangspunt. Ja, in beide landen zijn best veel initiatieven en organisaties, maar samen gewerkt wordt er niet – niet op het gebied van academies, instellingen en ontwerpers zelf.  De Belgische Ambassade in Brussel wilde iets doen met duurzame mode. Het resultaat is HFLC.”

“De exposanten zijn opkomende ontwerpers. Uit Nederland zijn dat Jantine van Peski, studeerde af in Antwerpen en liep stage bij Haider Ackermann, Nathalie de Koning studeerde af in Utrecht, deed mee aan Lichting en The Green Fashion Competition en Pauline van Dongen, zij is het bekendst.

De Belgische Kartien van Hecke (foto)is een van mijn favorieten, maakt artisanale luxe, ze maakt alle prints zelf, en verkoopt al in goede winkels en heeft flink aantal prijzen gewonnen, Céline de Schepper (foto boven) studeerde vorig jaar af met een collectie geïnspireerd op hout, ze had meubelstukken verwerkt in kleding. Heel mooi. Lena Lumelsky, won vorig jaar de Mango Award en ze verkoopt bij Ra en Opening Ceremony”

“De ontwerpers hebben verschillende technieken en ambachten onderzocht, iets waar ze normaal geen tijd voor hebben. Iedereen heeft met een lokale vakman samengewerkt. Lena wilde al heel lang iets doen met edelsmeden, en heeft onderzocht hoe ze dat kan toepassen in een ontwerp. In Antwerpen heeft ze samengewerkt met een diamantzetter en goudsmid. Ze heeft op een heel speciale wijze een diamant verwerkt in een jurk. Haar gedachte hierachter is een kledingstuk als een juweel zien, niet iets wat je na een seizoen weggooit. Céline de Schepper borduurt verder op hout…’.

Haha borduren op hout

“Hahahha. Vrijdag lanceren we ook een mooi tijdschrift en maken bekend welke pas afgestudeerde Nederlandse en Belgische ontwerpers er nog meer gaan exposeren in Brussel. Ok ik geef een prijs: Yvonne Kwok van Amfi.”

Vrijdag in de Brakke Grond dus, iedereen kan er naar toe van vijf tot half acht, inclusief optreden van Afka, een Rotterdamse zangeres. De ontwerpen staan er drie dagen. Zaterdag én zondag open tot 10 uur!”

 O maar vrijdag zijn er ook shows.

“Wie gaat daar nou heen? Nee schrijf dat maar niet op.”

Nee dat zet ik er niet in.

“Trouwens tegelijk met High Fashion Low Countries is ook de Green Fashion Bazaar en de laatste dagen van de mooie tentoonstelling The House of Hundred Hands. Drie dingen tegelijk dus.”

Allemaal gratis voor niks.

“Ja wat een feest!”

Kijk voor de datum en deelnemers: www.thegreenfashionbazaar.com www.brakkegrond.nl

Foto: Javier Barcala www.lafortunastudio.com 

 

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.