Top menu

Matthijs Boelee over Prada: ‘Alweer van die sexloze broeken’

Vanmiddag, tegen zessen, Matthijs Boelee, hoofddocent ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem, heeft Bee net uitgelaten. De computer mag aan voor de zomercollectie 2013 van Prada. Nieuwsgierig kijken we naar een ‘catwalk’ met opvallend schuine hellingen.

Mattijs, kun je al iets opmaken uit die hellingen?

Dat wordt zigzag lopen… of misschien hebben ze wel rollerskates aan.

Het begint, kijk die broek met die witte streep, een afstudeerstudent van jou, Peet Dullaert toonde ook zwart-wit contrasten, wat gaat de mode toch snel haha.

Wel mooi met die bloesjes in dezelfde stof als het pak. Zitten er in die tops nou vouwen? Zijn het naden? Lijkt wel ja of er een vouw in is geperst, of eerst gestikt en toen heel sterk geperst. Er zit geen taillering in. Recht.

Het oogt allemaal wel sportief, dat kunnen we wel stellen…

Jaja casual, casuaááál. Colourblocking. En de brede revers zijn weer terug, moet ik wel aan wennen, ik heb ze net weggedaan.

Ach hier gaat het fout, een meisje in bont. In een zomercollectie, ze zijn de weg kwijt..


Die schoenen, bah, eens soort gezondheidsslippers, sorry but something went wrong… daar hou ik niet van. Maar Prada schoenen zitten toch altijd het lekkerst, ik heb wel Dior gehad maar dan krijg ik toch ontzettende pijn in mijn voeten.

En eksterogen?

Nou ongeveer wel, bij Prada niet, die schoenen hebben de beste leesten.

Als podiumbeeld ziet het er aardig uit, maar t is wel sexloos. Broeken van Prada zijn vaak sexloos, mannen zijn allemaal geslachtsloos in zo’n broek. Je ziet nooit wat, al 15 jaar geleden viel me dat al op, dat er nooit iets in zat.

 Die setjes met al die vlakken zien er wel fijn uit toch. Verder veel van het zelfde.

Het is ook een beetje seventies, beetje flare in de broeken.

Zou je die aan doen?

Ben ik veel te oud voor lieverd, alhoewel die man die nu voorbij komt…Nee, als ik dat zou aantrekken dan zou ik over mezelf zeggen ‘o gut kijk hem nou’. En die ronde hals, dat is voor wat oudere mannen absoluut onchic. Huid en hals laten dat niet meer toe, ziet er pathetisch uit. Ik liep er vorig jaar ook zo bij, tot ik foto’s van mezelf zag, nee dat kan niet meer.

Het is een monotone collectie qua opbouw, losse stukken zijn misschien mooi. Normaal zie je meer ideeën.

Die broek is flauw met die streep aan de binnenkant. We hebben ze nu al 50 keer voorbij zien komen.

Dat wit wordt ook heel vies als je op een fietszadel zit, krijg je zo’n rare zwarte vlek ..haha

Ik word niet wild van deze collectie

Het publiek gaat ook niet uit zijn dak, Als je setje 4 hebt gezien, dan heb je setje 40 ook gezien. Jammer dat er geen prints in de collectie zitten, daar is Prada sterk in. Nou, dat was het dan: veel colourblocking variaties, rechte vormen, haarbanden hahaha je wordt wel cynisch van zoiets.

Ja, de verwachtingen zijn altijd torenhoog en het valt bijna altijd tegen. Maar soms, nadat je ook alle andere collecties hebt gezien, valt het weer mee. Heb je Carven gezien?  Nou super geweldig was het niet maar het was heeeel  jong gestyled, dat maakte het eigentijdser. Vergeleken bij Carven lijkt Prada opeens heel ouderwets.

Wel mooi in de Prada collectie zijn de vlakverdelingen, waardoor je een ander soort verhouding in het lichaam krijgt.

Daaag!

Daaag!

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.