Top menu

Mode & lollige Belgen in de Brakke Grond. Opening House of 100 Hands

Aankomende vrijdag opent in cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam de expositie ‘House of 100 Hands’ van Das Pop frontman Bent van Looy en make-up artiest Martena Duss. Das Pop bracht de afgelopen jaren vier succesvolle albums uit en was onafgebroken op tournee. Duss studeerde 3d kunst en grime in Gent waar ze Van Looy versierde in een café. Beide artiesten wonen inmiddels in Parijs en werken op het snijvlak van beeldende kunst, muziek, mode en crafts.

Dat Van Looy graag creatief uitgedaagd wordt, blijkt uit het feit dat hij een maand geleden een witte bordeaux presenteerde. De zanger bemoeide zich niet alleen met het etiket van de wijnfles, maar werd betrokken bij het gehele proces waarvoor hij enkele keren naar Bordeaux vertrok. Vriendin Martena is visagist, en runt in Parijs Sweat Shop waar naaimachines per uur kunnen worden gehuurd, ze haalde er The New York Times mee. Als visagist kwaste ze onder andere de wangen van Naomi Campbell en Mary Kate-Olsen.

Geen wijn en eyeliner dit keer (of misschien ook wel een beetje), maar mode. In de Brakke Grond presenteert Bent van Looy door middel van een video installatie (met in de hoofdrol de schilder en filmmaker Michaël Borremans) vrijdag een modelabel: The Jante Law. Het thema van de eerste collectie die in de herfst te koop is heet Don’t Think You’re Anything Special.

De Tentoonstelling House of 100 Hands toont naast de installatie van Van Looy het werk van een tiental kunstenaars en vormgevers uit Nederland zoals Bauke Knottnerus, Riette Wanders en Roel Endendijk maar ook van de Servische Ana Kras, de Engelse Claire-Anne O’Brien en de Franse Lia Rochas-Paris. Duss en Van Looy cureerden samen de kleurrijke expositie die inspeelt op alle zintuigen.

Tijdens de opening op 8 juni staan er ook enkele acts op het programma: het Franse collectief Super Groupe (zie foto boven) geeft een performance, net als het Nederlandse Nepco. Uit Berlijn komen Mr & Mrs Cameron over die in de jaren ’90 faam verwierven met hun Easy Tune feesten in de Roxy.

Het wordt een bonte boel dus in De Brakke Grond aankomende vrijdag.

De opening vindt om 8 juni plaats, cultuurhuis De Brakke Grond, Nes 45, Amsterdam. De tentoonstelling loopt tot en met 15 juli en is gratis J. De tentoonstelling is onderdeel van het Downtown Programma van de Amsterdam Fashion week. In het weekend van 13 – 15 juli vinden er verschillende activiteiten plaats rondom het project High Fashion Low Countries.

www. highfashionlowcountries.com

Door Eve-Marie Kuystermans

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.