Top menu

Elke flesje van parfum 64 van Sjaak Hullekes is anders

Het is de droom van iedere modeontwerper: een eigen parfum.Met een parfum tel je pas écht mee in ontwerpersland. De glazen flacon staat symbool voor de roem en het grote geld. Maar daar zegt mannenmodenontwerper Sjaak Hullekes het niet om te doen. “Het gaat mij om het idee, Sebastiaan en ik willen een totaalconcept neerzetten. Een parfum hoort daar net zo goed bij als als een winkel en accessoires,´zegt Hullekes die maart vorig jaar een eigen winkel in Arnhem opende.

Hullekes heeft het parfum gemaakt in samenwerking met Barnabé Fillion, een jonge Franse parfummaker die hij leerde kennen via Borre Akersdijk, die in Parijs voor Lidewij Edelkoort werkt. Het is een unisex luchtje, dat zowel door mannen als vrouwen kan worden gedragen.

Het exclusieve zit in het gebruik van de ingrediënten. Die zijn allemaal natuurlijk. De meeste parfums bestaan voor een groot deel uit synthetische ingrediënten.

Nog meer exclusiviteit: het flesje. Elk flesje is anders, want het parfum wordt verpakt in antieke flacons die Hullekes en zijn partner Sebastiaan Kramer bij elkaar scharrelen.

64, de naam, van het parfum, slaat op het aantal flacons dat ze tot nu toe hebben gevonden. Kan best dat er over een paar maanden een nieuwe editie verschijnt onder de naam 74: als ze 74 flesjes hebben gevonden.

64 is verkrijgbaar in de winkel van Sjaak Hullekes (Kerkstraat 34, Arnhem) en via www.sjaakhullekesshop.com Prijs 139 euro voor 30 ml. Foto’s: Cats&Withoos

Door Bregje Lampe www.bregjelampe.nl

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.