Top menu

Olivier Zahm is nog niet in alles even goed

http://www.youtube.com/watch?v=ZZ4GloU8gRU&feature=player_embedded

Filmtrailers slagen er over het algemeen aardig in om in twee of drie minuten een verhaal te vertellen en de kijker te verleiden. Dat klinkt als een goede inspiratie voor korte modefilmpjes, waarbij de kijkers immers vaak ook verleid moeten worden om uiteindelijk die tas of dat jurkje te kopen.

Het is dus niet gek dat Olivier Zahm, hoofdredacteur van Purple Magazine, naar filmtrailers ging kijken toen hij voor Louis Vuitton een kort filmpje verzon. Hij liet zich inspireren door een van de fraaiste en origineelste filmtrailers, namelijk die van Jean Luc Godards Le Mépris. Nu valt deze trailer moeilijk te overtreffen maar Zahm waagt toch een poging. Met gemengde resultaten: het filmpje is niet grappig genoeg om een geslaagde parodie te zijn en is esthetisch niet mooi genoeg om ook maar de buurt van Godard te komen. En dat terwijl er best gelachen mag worden om mode, dat bewees Prada onlangs met een komisch, door Roman Polanski geregisseerd filmpje wel.

Op The Business of Fashion, een blog die overigens zeker de moeite van het volgen waard is, stond onlangs een interessant artikel over modefilms met de veelzeggende titel ‘Are We Failing to Fulfill the Potential of Fashion Film?’. In dit artikel wordt terecht gesteld dat bij het maken van een online film de vraag ‘waarom zou iemand dit willen zien?’ gesteld moet worden.

Dat is ook eigenlijk een beetje de vraag die Zahms filmpje oproept.

Godard:
http://www.youtube.com/watch?v=2wjDWnKTROI
BOF artikel:
http://www.businessoffashion.com/2012/05/op-ed-are-we-failing-to-fulfill-the-promise-of-fashion-film.html

Door Jan-Clemens Hoek

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Trackbacks / Pingbacks

  1. Conny olivier | Chandl - 31 mei 2012

    […] Olivier Zahm is nog niet in alles even goed | Independent Fashion … […]