Top menu

Korsettenmaker Dennis Diem opent salon in NoJo, Amsterdam

Modeontwerper Dennis Diem opende deze maand de deuren van zijn eigen salon. Opmerkelijk, want de meeste ondernemers in de kunsten moeten de tering naar de nering zetten. Sommigen zien zelfs geen uitweg meer en doeken hun bedrijf op zoals Christophe Coppens begin deze maand.

Diems oude atelier op de Wallen was niet langer geschikt (vanwege onder andere een hele lange trap)  om de dames uit zijn klantenkring fatsoenlijk te ontvangen en hij ging op zoek naar iets beters.Hij vond een bescheiden winkelpand in de Amsterdamse Herenstraat waar hij zijn collectie verkoopt en zijn klanten ontvangt voor een fitting. De keuze van Diem voor de Herenstraat heeft volgens hem niets te maken met de boetiekjes, cafeetjes en modewinkels die de straat rijk is. ”Ik heb er zelf gewoond en ik was altijd al gek op het buurtgevoel.”

De Herenstraat ligt middenin een leuk up-and-coming buurtje van Amsterdam, NoJo. Op z’n New Yorks afgekort voor Noord Jordaan. Het beslaat onder andere ook de Noordermarkt, Westerstraat, Herenstraat en loopt oostwaarts richting Singel.

Dennis Diem, die eigenlijk beeldhouwer wilde worden en nu bekend staat om zijn korsetten, studeerde in 2000 af aan de Rotterdamse modeacademie Van Riel. Voordat hij in 2007 als zelfstandig ontwerper startte, werkte hij jarenlang als freelancer en hield zich voornamelijk met prints bezig. Vijf jaar later heeft hij een atelier, een vaste klantenkring, twee goed ontvangen collecties op de Amsterdam Fashion Week en een eigen salon.

Je hebt genoeg inkomsten om je bedrijf uit te breiden, knap in krappe tijden.
Dank je. We maken naast de gewone collectie en persoonlijke bestellingen, ongeveer 8 à 10 bruidsjurken per seizoen. Voldoende om het allemaal draaiende te houden. Ik vond dat ik een mooiere ontvangstruimte moest hebben voor mijn klanten. Ik maak alles uit de collectie op maat voor de klant. Het zijn kostbare investeringen. Ik wil de dames netjes kunnen ontvangen.

Kan je iets vertellen over de ruimte?
Het is een monumentaal pand met allemaal ornamenten. Voor ons zat er een interieurzaak in. Het was heel goed opgeleverd. We konden er zo in. De buurvrouw van drie deuren verder attendeerde me erop. Ik ken haar nog van toen ik hier woonde. Verder gebruiken we de voorkamer als gallerie waar ik foto’s ophang en de finalejurk van de recentste collectie etaleer. In de achterkamer hangt de collectie te koop en komen klanten voor een doorpas.

Je schoenen met zwevende hakken werden, dankzij je grote fan Viktoria Koblenko, een hype. Ga je daar wat mee doen?
Ja zeker. Er komt een schoenenlijn, die zijn afgeleid van de showschoenen en draagbaarder De one of a kind pieces uit de show zal ik in de voorkamer van mijn salon zetten.

Wie lopen er nog meer in een Dennis Diem en heb je een muze?
Nou ik heb verschillende mensen waar ik veel aan heb. Maar ik denk dat vooral de zangeres van de Belgische band Vive La Fête, Els Pynoo, een enorm grote muze is. Fong Leng is mijn grote voorbeeld.

Kom je in juli met een show op de Amsterdam Fashion Week?
Nee, komende fashion week doe ik niet mee. Ik ben in januari weer van de partij. Ik geef eind augustus een salonpresentatie in mijn eigen salon voor een klein clubje genodigden.

Oh heerlijk. Het is een beetje als oude tijden herleven. Echte salonpresentaties.
Ja toch? Zo hoort het toch ook gewoon.

Door Martino Bidotti

De salon van Dennnis Diem, Herenstraat 29, is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00-18.00 en op afspraak. www.dennisdiem.nl

Gerelateerde Artikelen:


Een reactie op Korsettenmaker Dennis Diem opent salon in NoJo, Amsterdam

  1. Irma 29 januari 2014 om 18:55 #

    Wowww en nu wasteland ik ben erbij,
    Cheers