Top menu

Prada’s zoveelste (zomer)hit

Een badpak van Prada, dát, wisten vrijwel alle internationale modetijdschriften, moest de afgelopen maanden per se op de cover. Zo geschiedde, maar waarom? Natuurlijk omdat het kleurrijke op de jaren zestig geïnspireerde pak dat Prada in verschillende uitvoeringen in oktober showde een regelrechte eyecatcher is.

Sommige zijn bezet met glimmende gekleurde stenen, andere vrolijk versierd met gehaakte bloempjes. De glamouruitstraling van het prijzige (vanaf € 800) zwemgoed maakt dat het veel weg heeft van een (cover) showpakje. Zonnebaden zal prima gaan in het retrobadontwerp, dat met vloeiende belijning een zandloperfiguur accentueert.

Toegankelijker is de Deauville beachwear collectie van modebedrijf WE Fashion in samenwerking met And Beyond Studios. Het Amsterdamse ontwerpersduo Brigitte Hendrix en Jolanda van den Broek vormt sinds 2005 And Beyond Studios. Hun allereerste badmodecollectie is geïnspireerd op het strand van de mondaine badplaats Deauville de in de jaren twintig. Hendrix en Van den Broek namen voor de zwart-witprints als uitgangspunt de wapperende doeken van de gestreepte tentjes die je destijds veel zag op het Franse strand. Het resultaat zijn intrigerende trompe l’ oeil-effecten op het verder traditionele badpak (€ 39,95) en bikini’s (€ 17,95 broekje, € 24,95 top).

Wat dat betreft blijkt badmode vormvast. Onveranderlijk is de bikini, bedacht in 1946 door de Fransman Louis Rérard die zijn explosieve ontwerp vernoemde naar de tropische eilandengroep Bikini (waar toen atoomproeven plaatsvonden). Het was zo ‘naakt’ dat in het begin maar weinig vrouwen het durfden te dragen.

Shockerend is badmode allang niet meer. Of het moet de ultrabedekkende boerkini zijn.

Eerder gepubliceerd  in het Financieele Dagblad FD Persoonlijk

 

www.wefashion.com. www.hunkemoller.nl.

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.