Top menu

Hoe is het eigenlijk met Ehud?

Huize Koning, de locatie van waaruit deze website onafhankelijke mode dagelijks de wereld in helpt, is een plek waar de thee rijkelijk vloeit en waar de katten je altijd weten te porren voor een aai. Het is een plek waar roddel en achterklap besproken worden en ideeën ontstaan. Tijdens de laatste theesessie spraken we over de nieuwste trends (de kleur bruin), wonen in Parijs, boeken en stilgevallen modeontwerpers. Zo kwam ook mannenmodeontwerper Ehud ter sprake. Na zijn baan als hoofdontwerper bij WE Fashion en vier goed ontvangen eigen collecties was het ineens stil rondom Ehud. Te stil. De dag na het theegeleut en geaai belde ik Ehud en sprak met hem af voor een kop koffie. Door Martino Bidotti

Ehud Joseph. Geboren in Israël, opgegroeid in Nieuw-Zeeland, studeerde af aan Central St. Martins in Londen en toont zijn collecties op de Parijse mannenmodeweek. Ik ontmoet hem in een cafeetje op de Amsterdamse Zeedijk voor een update. We vergaten dat we koffie zouden doen en staren allebei naar onze verse muntthee ondertussen snakkend naar een dubbele espresso.

Ehud, snel, voordat we allebei in slaapvallen. Waarom hoor ik niets?

Ehud: Ligt de recorder niet te ver weg? Want ik ben eens geïnterviewd door iemand die me na afloop belde met; Ik heb niets, ik hoor alleen gemompel en straatgeluiden.

(Ik verzeker hem dat dit niet mijn eerste keer is dat ik de dictafoon app van mijn iPhone gebruik maar leg mijn telefoon voor de zekerheid in het midden)

Ehud: Nou, kijk ik heb nu vier seizoenen gehad. En in mijn bedrijf was ik constant bezig met het voorspellen van de toekomst eigenlijk. Qua geld en het inspelen op de behoefte van mannen in het luxe segment van de mode. Daar begon ik twee en een half jaar geleden mee en sinds die tijd is het allemaal totaal verandert. We hebben de recessie nog steeds. En de man geeft geen geld meer uit aan onbekende luxe labels zoals die van mij. En daar spelen winkels natuurlijk op in. Ze kopen merken die goed lopen en nemen geen risico’s door nieuwe merken te introduceren. Dus ik ben er even een seizoen tussen uit om mijn bedrijf te herorganiseren en een nieuwe constructie te bedenken.

Oh gelukkig maar. Even pas op de plaats maken en nadenken over wat nu.

Ehud: Ja, inderdaad. Ik wil de rust nemen om goed na te denken over hoe ik het ga aanpakken.

Waar ben je nu mee bezig?

Ehud: Er zijn een paar freelance projecten waar ik bezig mee ben. Er is een privé klant waar ik druk mee in de weer ben. En daarnaast zijn er een paar projecten waar ik jou niets over ga vertellen, want er moet eerst een launch plaatsvinden. Maar één daarvan betreft vrouwenkleding.

OK. Vrouwenkleding. Ik ben benieuwd. Ik ben in ieder geval blij om te horen dat je er nog bent. Een comeback ligt dus in het verschiet. Ik kijk er reikhalzend naar uit.

Ehud: Ik hou je op de hoogte hoor. Dubbele espresso?

Lekker.

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.