Top menu

De favoriete bril van Francisco van Benthum uit zijn exclusieve collectie voor Specsavers

Het gaat lekker met Francisco van Benthum, de mannenmodeontwerper die in maart nam het Cultuurfonds Modestipendium 2012 in ontvangst mocht nemen – een bedrag van € 50.000.

http://www.independentfashiondaily.com/4032/winnaar-francisco-van-benthum-modestipendium-2012-ik-ga-terug-naar-het-expiriment/

Er is nog een nieuwtje, maar dat mag ik nog niet vertellen, dus doe ik dat braaf niet. En gisteren was dus de brillenlancering. Er was werk gemaakt van de presentatie. Een mega moodboard met handgeschreven kaartjes (‘ja, dat is echt mijn handschrift’, zei Francisco) onthulde inspiratie met onder andere foto’s van het ronde ziekfondsbrilletje gedragen door Ghandi en John Lennon.

De brillenpresentatie begon met een showtje van jongens met bebrilde neuzen in Van Benthums scherp gesneden kleding. Voorbij kwamen brillen van transparant perspex, met houtstructuur en zilverkleurige metalen modellen; een mix van retro en modern.

Francisco, lenzendrager, droeg speciaal voor de lancering een bril die perfect kleurde bij zijn mosterdkleurige jasje. Het was overigens niet zijn lievelingsbril, dat was een groot vierkantig model met transparant perspex montuur. ‘Lekker fris’ volgens Francisco. Het was ook mijn favoriet – alleen al omdat ik geen zwarte nerd-brillen meer kan zien. Nu is er dus een fijn alternatief, en dat voor maar € 169, inclusief Pentax glazen, wat dat ook mogen zijn.

Gert Jonkers van Fantastic Man paste alle 24 brillen. Het mooist stond een vrij vierkante bril met lichtgekleurd montuur. Het metalen ziekenfondsbrilletje stond ook fijn. In de collectie zitten ook vier zonnebrillen, Gert kon zich niet voorstellen dat mensen een zonnebril kopen bij Specsavers, volgens hem gaan mensen dan toch eerder naar de Pizzahut. Pizzahut? Gert bedoelde de Sunglass Hut. Francisco zelf heeft trouwens maar één zonnebril, hij moest lang nadenken over het merk, het was een Ray-Ban, ja natuurlijk.

Nou boys – en girls – want deze exclusieve collectie is namelijk best uniseks collectie, op naar Specsavers. Verkooppunten: www.specsavers.nl. En dat andere nieuwtje dat komt eraan.

Gerelateerde Artikelen:


, , , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.