Top menu

Slapen in hotel MODEZzzz

Dat er hard gewerkt wordt aan een mode en design hotel wisten we al (toch?). Studio Piet Paris bedacht het hotelconcept, ontwierp het logo en is verantwoordelijk voor de artdirection. Het hotel opent in augustus en de namen van de ruim dertig ontwerpers en vormgevers zijn nu ook bekend.

Piet legde mij uit dat de opdracht die alle vormgevers van hem kregen verder ging dat het ontwerpen van een paar meter gordijnen of een beddesprei. “In hotel Modez gaat het zowel om de esthetische waarde van mode, als om het informeren over het vak,” zegt Paris.

Zo kan een gast bijvoorbeeld iets opsteken over de modegeschiedenis dankzij historische modeprenten die eigentijds worden gepresenteerd door vormgever Gijs Frieling. Modeontwerper Monique van Heist en vormgever Thomas Voorn bedachten samen een bloemrijke hotelkamer die huiselijkheid uitstraalt.

“Originaliteit staat voorop”, zegt Piet. “En hoewel in dit hotel vol mode en design alle kamers verschillend zijn, voelt de bezoeker eenheid.”

Fotografen Freudenthal/Verhagen laten met vervreemdende foto’s ontwerpen zien van Viktor & Rolf waarbij de stof daadwerkelijk uit de foto tevoorschijn lijkt te komen.

Handwerk – borduren, breien, kant verwerking – staat centraal in de ambachtskamers, Petra Vonk en Coppens Alberts tonen moderne versies van kant. De smartphone komt van pas in Antoine Peters kamer, waar QR-codes op de muur pikante plaatjes onthullen. De nachtelijke duisternis verlicht muren en gordijnen in de People of The Labyrints kamer. De ‘mannenkamer’ van Francisco van Benthum is uitgesproken stoer, terwijl de patronen van een jurk centraal staan bij Spijkers en Spijkers. In zijn kamer maakt Piet Paris aan de hand van schetsen duidelijk hoe een mode-illustratie ontstaat. Het allerkleinste modemuseum – in de lift – is vormgegeven door Suze May Sho.

Andere deelnemers aan de totstandkoming van dit hotel zijn: Michael van der Ham, Sjaak Hullekes, Desiree Hammen, Martine van ’t Hul, Humanoid, Carolien Evers, Bas Kosters, Klaartje Martens, Klaas Kuiken, Giene Steenman, Lenn Cox, Lenneke Wispelwey, Miya Kondo, Rick Tegelaar, Vlisco stoffen, Annelou en Joep van Griensven, Quinze & Milan, Paula Arntzen, Orson & Bodil, Antonia, Painted Series en Dieter Volkers.

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.