Top menu

Triumph Inspiration Award: iemand moest winnen

Zet modestudenten op lingerie, en ja, het resultaat is dubieus. Dat zag ik vanmiddag in Het Oog aan het IJ – Eye dus –  waar om de Triumph Inspiration Award werd gestreden door zeven studenten van verschillende academies.

Het Triumph-thema was Dragon & Butterfly – zeg maar alles wat met Azië heeft te maken. De winnaar kreeg 1000 euro en een reis naar Sjanghai en mag daar Nederland vertegenwoordigen in een veld met 37 andere landen. Het winnende lingeriesetje/ of body wordt in productie genomen. Leuk toch.

sfeerimpressie

Eerst even iets over de styling van de filmpjes die voorafgingen aan het tonen van elk ontwerp, die styling was wel erg …. eh… “T lijken wel hoerrrrren op die super hoge palen”, hoorde ik naast mij. Inderdaad, dus Triumph, doe daar iets mee voor de volgende keer.

De wedstrijd begon, presentatrice Beertje van Beers waarschuwde dat de modellen geen professionals waren.

Voorbij kwamen een body van plisseerde zijde (Inge van de Ven), een badpakachtig ontwerp van stof met koperdraden (Carlijn Gubbens),  een top met afstaande friemels (Kris van Loon), een zwarte body met een strengen witte kralen (Laura Verdonk), een sexy body met een dooshoofdapplicatie (Nikkie Roosenboom), zwart kant met één Gaga-esque schouderstuk (Nikkie de Vries), een rommelig kleurrijke lingerieset (Nadia Wolterink).

Iemand moest winnen. De jury zal het moeilijk hebben gehad.

Presentatrice Beertje van Beers, ze ‘breidde’ de wedstrijd professioneel aan elkaar op een stel hoge Dennis Diem schoenen, maar Beer als je zulke hoge schoenen aandurft, moet je niet vijf keer miepen dat je schoenen zo hoog zijn, dat ziet het publiek ook wel – draag een volgende keer platte flatjes, leuker.

Hondenshow in pauze

Kris van Loon met de body met friemels die vlinders moesten voorstellen won de eerste prijs, de jury prees het driedimensionale en vond het een vinding dat ze oude (of nieuwe?) panty’s had gebruikt. Recycling. Tweede was Carlijn Gubbens met haar koperdraadjes en derde het Inge van de Vens geplisseerde body.

Gerelateerde Artikelen:


2 reacties op Triumph Inspiration Award: iemand moest winnen

  1. mimi berlin 26 april 2012 om 21:09 #

    Ein erfrischenden blick, een eerlijke mening! Hulde, fijne sfeerimpressie!

  2. Esther 27 april 2012 om 18:30 #

    beetje raar geschreven… sorry hoor maar : een body met friemels?? zo zou ik niet willen dat iemand mijn ontwerp noemt… en daarbij, als een vrouw hoge hakken draagt komt het lichaam en ook het ontwerp beter uit..