Top menu

Onedayshop-concept na acht jaar nog altijd succesvol

Zelf noemt Lisette Everaars haar Onedayshop-concept één van de best bewaarde geheimen. Sinds acht jaar organiseert ze ONEDAYSHOPS, verkoop op wisselende locaties. Everaars verkoopt uitsluitend haar eigen label, Web & Eve. Exclusief, en voor een redelijke prijs.

Je verkoopt niet via winkels of webshops maar alleen tijdens ONEDAYSHOPS. Hoe kwam je op dit idee?

Door mijn vorige baan, begin jaren negentig werkte ik als hoofdontwerper voor het merk Articles. Het viel mij altijd op dat winkels heel veilig inkochten. In feite bepalen ze zo wat wij dragen. Dat systeem vond ik niet goed werken, de meest leuke dingen werden dan niet ingekocht, en gingen niet productie. Jammer.

Toen ben je Web & Eve begonnen?

Met een vriendin – Klaartje Weber, de merknaam verwijst dus naar onze achternamen. We gingen toen kleding aanbieden zonder dat een detaillist er tussen zat, prijsmatig erg leuk. Maar het leukste was dat mensen de kleren wilden, vooral de meest uitgesproken stukken. Inmiddels doe ik alles alleen. Klaartje kwam een leuke man in Italië tegen en koos voor de man en Italië.

Catchy naam Onedayshop.

Ja dat is een heel leuk woord! Het ging zo; toen we acht jaar geleden begonnen moesten we voor een verkoop bij een particulier mensen naar binnenlokken. Op het raam schreven we toen ONEDAYSHOP. Het woord konden we helaas niet vastleggen, het is vervolgens goed onthouden en gekopieerd hahaha.

Locaties worden omgebouwd tot tijdelijke winkel, hoe gaat dat?

Ik heb een uitvouwbare winkel, die zet ik snel op.

Hoeveel mensen komen er op af?

Dat is enorm soms! Van te voren weet ik het niet, mensen hoeven zich niet aan te melden, we hebben wel eens een hele goede omzet gemaakt met tien mensen die zich een slag in de rondte kochten, maar honderd klanten op een avond komt ook voor.

Wat krijgen de mensen die hun ruimte bieden aan je uitklapbare winkel?

Tien procent van de omzet. Ja, ik kan altijd nieuwe adressen gebruiken, door heel Nederland. Een tijdje terug vond ik dat gereis naar de uiterste regionen van Nederland lastig, ook omdat ik dan dacht dat mensen de collectie in bijvoorbeeld Friesland te hip vonden, maar ze werden er juist helemaal gelukkig van.

De data?

Die staan met alle adressen op  www.webandeve.nl. Morgen en zaterdag doe ik Amsterdam aan. (12-17 uur / GO Gallery / Prinsengracht 64, 12-17 uur / COLORENCO / Nieuwendammerdijk 32, Amsterdam Noord)

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.