Top menu

Vliegen op Jeremy Scott sneakers

Het is al ruim een maand geleden, de Superbowl performance van Madonna. Zoals we van haar gewend zijn was haar optreden imposant: als een Elizabeth Taylor in de film Cleopatra werd zij op een troon voortgetrokken door een grote hoeveelheid sterke mannen.

Toepasselijk voor de locatie, een enorm stadion waar kort daarvoor nog sterke mannen vochten om een american football. De kleding van Madonna was van de hand van Givenchy’s Riccardo Tisci.

Laat ik het als Madonna-fan nu eens niet over Madonna hebben, maar over de outfits van haar dansers. Een droeg glittersneakers met vleugels, hij maakte later plaats voor vier freestyle-dansers in witte Adidas-pakken met opvallende muzieknoten. Al deze knettergekke ontwerpen waren van Jeremy Scott voor Adidas.

Jeremy Scott groeide op in het conservatieve Kansas en wist één ding zeker: hij zou iets gaan doen in de mode. Al had de kleine Amerikaan ook dolgraag cheerleader willen worden. (Jaren geleden liet hij zich tijdens een van zijn shows in de lucht gooien en opvangen door cheerleaders.)
Kenmerkend aan Scotts stijl zijn pop -art verwijzingen, maar voor de verandering staat in zijn nieuwste collectie de teddybeer centraal, bijvoorbeeld als onderdeel van een bontgekleurd trainingsjack voor dames. Voor de heren hangen de beren aan een bretels-broek, dat maakt indruk in de gym!  En mocht dat nog niet voldoende opvallen dan kan dat alsnog met het schoeisel: deze keer hiker-boots in krokodillen-print en vleugelschoenen in een overdaad aan kleur of zelfs totaal reflecterend, handig voor ’s avonds op straat.

Goedkoop is de Jeremy Scott-lijn voor Adidas niet, met prijzen van 70 tot 1200 euro en schoenen van 120 tot 350 euro. Nog even geduld, de nieuwe collectie is verkrijgbaar vanaf augustus in selected stores, en in Adidas Originals stores. Voor Longchamp ontwierp Scott weer een nieuwe tas, dit keer met een toetsenbord dessin.

http://www.youtube.com/watch?v=3ynJ3f-7Ez0

Veel eerder, in mei, is de nieuwe geur ‘Truth or Dare’ van Madonna te koop, naar mijn mening  een sterke, en afgezaagde ouwe dametjes-geur. Of Jeremy Scott ooit een geur uit gaat brengen is nog maar de vraag, het zal hoe dan ook kleurrijk en vrolijk makend zijn.

Door Maurice Suyderhoud

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Een reactie op Vliegen op Jeremy Scott sneakers

  1. Merel | Modeplaza 14 mei 2012 om 11:14 #

    Wow! heel apart!