Top menu

Zwemmen in een echte And Beyond

Het modebedrijf WE Fashion komt in mei met de Deauville beachwear collectie van And Beyond Studios. De samenwerking is een direct uitvloeisel van het project WE & Friends waarbij WE Fashion een podium biedt aan designtalent. Het Amsterdamse duo Brigitte Hendrix en Jolanda van den Broek studeerden mode aan de Gerrit Rietveld Academie en vormen sinds 2005 And Beyond Studios.

Dit voorjaar ligt er in de schappen van WE Fashion een collectie bikini’s en badpakken, aangevuld met accessoires, geïnspireerd op het strand van Deauville dat in de jaren ’20 dé vakantiebestemming was voor de Parijse avant-garde.

Het is een onverwachte combinatie, WE en And Beyond Studios? Vertel Brigitte.

Het was ook voor ons een verrassing. Omdat we nog nooit een beachwear collectie gedaan hadden leek het ons interessant om onze visie eens op iets anders te richten. Er is iets moois uitgekomen.

Het concept  dat we hebben ingeleverd werd meteen goedgekeurd. Een van onze uitgangspunten is het trompe l’oeil effect. De optische illusie van deze kunsttechniek spreekt ons erg aan, en strepen lenen zich uitstekend daarvoor. Intuïtief dachten we toen aan het strand van Deauville.

Hoe komt dat terug in het ontwerp?

De dessins zijn geïnspireerd op de wapperende doeken van de zwart-wit gestreepte ‘umbrella tents’ die je toen veel zag op het strand. In combinatie met kenmerken van Art Deco zoals symmetrie en herhaling vertellen de prints het verhaal. Zonnebaden werd in de twenties het symbool voor de nieuwe vrijheid. De Deauville collectie betekent dan ook fun, freedom & fashion. Het is flamboyant zonder te verzuipen in een stijl.

Jullie passie zijn dessins. Grote vlakken lenen zich uitstekend voor jullie diepte-effecten. Het zijn misschien geen inimini bikini’s, maar het was vast een uitdaging voor jullie.

Het was een ontwerpspel. Elk stuk leent zich op kleine schaal voor een deel van het verhaal. Als je de stukken bij elkaar legt wordt het verhaal een stuk duidelijker. Het werkt als een puzzel eigenlijk. Er zijn verdwijnpunten en dus het tromp l’oeil effect. Het is een heldere beeldtaal die we hebben gekozen. Er zit trouwens ook gewoon een strandtas in.

Ik vind het erg mooi. En ik heb nog geen strandtas…Bedankt. Ciao!

Vanaf mei te koop in alle grote Europese steden met een WE store, zoals Parijs, Berlijn en Amsterdam.

Meer info: www.wefashion.com

www.andbeyondstudios.com

Door Martino Bidotti

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.