Top menu

Gent tijdelijke modestad met heuse biënnale & ontmoet Black Balloon

Afgelopen weekend werd in Gent ‘Stof-e-ring’ geopend, een vreemde naam voor een interessante biënnale over mode + textiel die duurt tot 1 april. Op zaterdag begint in Gent De Invasie. Ongeveer zeventig ontwerpers – waaronder ook enkele Nederlanders zoals Anne de Grijff, Hyun Yeu, Pauline van Dongen en Nicolaas Hein – verkopen en exposeren op verschillende locaties in Gent.

Eén van de deelnemende Belgische labels is het hippe Black Balloon dat bestaat uit Cléo Baele en Sarah Bos. De twee ontmoetten elkaar meer dan vijf jaar geleden in een Gentse disco en werken sindsdien samen aan collecties voor zowel mannen als vrouwen. In 2010 opende de dames een mooie conceptstore (Onderbergen 39) in het centrum van Gent. Achterin de shop kun je terecht in hun atelier voor een op maat gemaakt kledingstuk, accessoire of schoenen.

BB winkel in Gent

Voor de Invasie richt Black Balloon een eigen ruimte in en voor Stof- e- ring een kamer in het Gents Stadsmuseum waar je zintuigen geprikkeld worden en waar je al tastend doorheen moet.

Hoi Cléo en Sarah, waarom moet iedereen dit weekend naar Gent reizen?

Voor de gratis cocktail in onze Black Balloon Room op de Invasie! En er is zeer veel te beleven dit weekend. Daarnaast kan je ook de mooie binnenstad gaan bezoeken terwijl je van mode, design en kunst geniet. Het Design Museum is een aanrader. Niet alleen dit weekend maar de hele maand maart is er van alles te doen rond Design.

Is het nog leuk uitgaan in Gent?

Gentenaren zijn echte feestvierders! De Gentse feesten is hét straatfeest bij uitstek, die duurt 10 dagen aan één stuk. Maar er is altijd wel iets leuk in Gent, op de Graslei zit de gloednieuwe Cellarbar. De Charlatan aan de Vlasmarkt is the place-to-be voor leuke optredentjes, een dansje of lekker in de binnentuin hangen. Wij zijn ook fan van de thema-avonden in Club 69 aan de Beestenmarkt of als je het iets rustiger wil doen, gewoon lekker in De Jos, een super gezellig klein caféetje.

Wat hebben jullie gedaan vandaag?

Hard gewerkt! Wij zijn volop bezig met de laatste voorbereidingen voor onze Black Balloon Room in Kask, de Gentse kunstacademie. En nog enkele B2B projecten die we moeten afwerken, Black Balloon ontwerpt ook voor andere bedrijven, dat kan gaan van prints tot uniforms. We ontwierpen in het verleden al de uniforms voor de hosts en hostessen van de internationale design biënnale “Interieur 20101”.

Ja, ja, we zijn bezige bijtjes , haha. Het leuke is dat we het ene moment op onze knieën aan het inrichten zijn voor een tentoonstelling en het andere moment een onderhandeling moeten doen. Dit alles met een grote smile op ons gezicht want wij zijn twee vrolijke meiden!

Black Balloon

Komen jullie ook een keer naar Nederland?

We waren er laatst nog, onze laatste fotoshoot was op het strand van Cadzand. Bar koud, het sneeuwde, maar oh zo mooi! We komen geregeld naar Rotterdam en Amsterdam. Amsterdam doet ons steeds denken aan Gent, maar dan ietsje groter. Groot, maar toch übergezellig met al dat water en kleine straatjes.

Wij zijn momenteel op zoek naar een leuke winkel in die regio om onze “Black Collection te verkopen. Op 12 mei doen we mee aan HTNK Onedayshop in Amsterdam.

Hebben jullie favoriete Nederlandse ontwerpers, of kennen jullie niemand?

We kennen ze zeker! Van de gevestigde tot jong opkomend talent, maar onze bewondering gaat meer uit naar muziekartiesten. In België zijn veel pioniers in de muziekindustrie. Denk maar aan 2many dj’s, Arno, Baloji, we hebben ze trouwens allemaal gekleed.In Nederland zit ook heel wat talent, vroeger Junkie XL, nu Spinvis, maar nieuwkomer De Staat vinden we ook lekker klinken. We komen zeker op 22 juli naar Appelsap een Festival in het Oosterpark in Amsterdam, misschien leren we daar nieuwe Nederlandse namen kennen?

Eerst geven we zelf een feestje in de School of Arts in Gent – Kask – op zaterdag 31 maart van 16u tot 20u en van 20u tot 24u. Uitnodiging via info@blackballoon.be en zondag 1 april 2012 – 11u tot 18u. Het adres is School of Arts Gent / KASK & Koninklijk Conservatorium Jozef Kluyskensstraat 2.  Met tram 1 & 4 ben je er zo. Tot dan!

Dus kaaskoppen, boek even een tripje naar ons buurland, en zie hoe zowel gevestigde ontwerpers als aanstormend talent zich presenteren met originele installaties in de Gentse binnenstad (gratis!).

www.blackballoon.be

www.deinvasie.be

http://www.stof-e-ring.com/praktisch

Door Eve-Marie Kuijstermans en Georgette Koning en Pukkie.

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.