Top menu

De Olsen-tweeling, van kindersterren tot stijliconen tot Designer of the Year 2012?

Deze week werd bekend welke Amerikaanse ontwerper op 4 juni aan de haal gaat met de Council of Fashion Designers of America Award, kortom de CFDA, een prestigieuze modeprijs met verschillende categorieën. Genomineerd voor Designer of Year 2012 zijn Marc Jacobs, hij won twee keer eerder de prijs net als genomineerde Proenza Schouler. Grote verrassing is The Row, het label van Mary-Kate en Ashley Olsen.

Who the hell zijn die Olsen’s? In hun geboorteland Amerika zijn Ashley en Mary-Kate Olson wereldberoemd. Iedereen zag ze op televisie opgroeien van baby tot zevenjarig bijdehand meisje in de comedyserie Full House (samen speelden ze één kind). De tweeling is in Nederland tamelijk onbekend. Als ze hier in het nieuws  (de roddelbladen) zijn, dan gaat het óf over hun dunne armpjes, of over de honderden miljoenen die de zussen verdienen met de verkoop van parfum, make-up en kleding.

Acteren doen de voormalige kindsterren nog steeds. Met name Mary-Kate doet het aardig, vier jaar speelde ze een gelovig meisje in de tv-serie Weeds (te zien op Comedy Central).

Meer nog dan voor acteren hebben de Olsens een passie voor mode. In 2006 lanceerden ze The Row, een superduur modelabel dat wel wat promotie kon gebruiken en dus maakten de zussen drie jaar geleden het boek Influences. Hiervoor interviewden  Mary-Kate en Ashley zo’n twintig mensen die zij hevig bewonderden. Dat waren vooral modecreatieven als Karl Lagerfeld, John Galliano, Diane von Fürstenberg, fotograaf Terry Richardson en sterrenschoenontwerper Christian Louboutin. Hun vragen waren redelijk intelligent en zo nu en dan lieten de twins iets los over zichzelf (‘wij zijn heel serieus’) en hun label The Row.

Ja, die tengere zussen kunnen blijkbaar écht wel wat. Of het voldoende is voor de felbegeerde CFDA modeprijs, dat horen we 4 juni.

www.therow.com

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.