Top menu

Nederlandse cultuurgeschiedenis bij de Hema

Ben ik echt de eerste die schrijft over de Mondriaanjurkjes van de Hema? Toegeven, ik heb even een weekje gewacht. De modepers (haha) pikte het ondertussen niet op. Dat gebeurde sneller toen de Hema in december de hemafrodiet lanceerde http://www.independentfashiondaily.com/2299/een-hemafrodiet-is-net-zo-grappig-als-een-hemofiel-3/

Goed, de Hema handelt dus in Mondriaanjurkjes, of beter gezegd een ienimini Mondriaancollectietje met het jurkje in 2 verschillende kleurstellingen voor € 19,95. Ook is er een rokje in twee kleurstellingen voor € 15,00 en bijpassend T-shirt in twee kleuren voor € 12,00.

Ik zag de ontwerpen in de Hema folder – met aanbiedingen tot 25 maart. Het woord Mondriaan komt trouwens niet voor op de twee pagina’s, maar je hoeft geen modekenner te zijn om te zien dat deze ontwerpen zijn geïnspireerd op de Yves Saint Laurent collectie uit 1965/1966.

De vraag is waarom de Hema sinds de hemafrodiet aandacht heeft voor een nieuwe vorm van merkbeleving? Kijk ons eens actueel en eigentijds zijn, we brengen meer dan klassiekers als de rookworst. Is dat het doel?

Het model in de kleding heeft een hip kort gelokt koppie, het jurkje is nuchter gestyled, hup we doen een donkerbruine panty onder met een stel zwarte platte derby’s onder. Resultaat: Hollands zakkig.

Op naar de Hema. Het eerst wat opvalt zijn coupenaden die op de foto zijn weggeretoucheerd. De tricotstof is van een inferieure kwaliteit. De typerende zwarte verticale ‘streep’ trekt de stof schuin.

Sympathiek is de maatvoering, die loopt tot XL. Maar god, je moet er niet aan denken dat een volslanke vrouw deze hobbezak aantrekt, want op de hanger is maatje S dat al.

Het is duidelijk dat de Hema met dit product weer eens lekker eigentijds wil stunten. Het hopen is op getwitter: Na het Rijksmuseum heeft ook de Hema een Mondriaan jurk, of Nederlandse cultuurgeschiedenis bij de Hema. Het zal wel.

Hoe zit het met duurzaamheid Hema? Toch een actueel thema. Je trekt zo’n jurkje hoogstens een keer aan als je eigen privé-stuntje. En zo’n wegwerpstunt is helemaal niet van onze tijd.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.