Top menu

De Collector.com opent conceptstore in Amsterdam

In september 2010 opent Suzette van Dam haar webwinkel The Collector met exclusieve merken als het Amerikaanse Halston Heritage, het duurzame Edun en de accessoires van het Britse Anya Hindmarch. Bestellingen komen al snel binnen. Leuk, maar minder leuk vind Van Dam al die mensen die de kleding graag zelf willen ophalen, in plaats van laten bezorgen. Als het even kan willen ze de mogelijke aankoop ook nog even passen. Van Dam ontvangt ze thuis, vier hoog, waar ze ook werkt. Niet echt prettig, al die onbekenden over de vloer, en ze gaat op zoek naar een kantoorruimte.

Als er in de Eerste van der Helststraat een pand – de voormalige Heineken stallen – vrijkomt, slaat de onderneemster meteen toe. Van Dam verbouwt de zes meter hoge ruimte grondig. De ruimte blijkt erg mooi en heel geschikt voor een winkel. “Mensen vonden het best een gek idee, je bent toch een webwinkel? Waarom ga je dan in de stenen?” Waarom niet, dacht Van Dam, en met als voorbeeld de bekende Parijse conceptstore Merci breidt ze haar assortiment uit met lifestyleproducten.

The Collector moet een dynamisch platform worden voor jonge creatieven. Volgens Suzette van Dam zal haar winkel regelmatig een gedaanteverwisseling ondergaan. “Ik wil dat de vaste klant bij binnenkomst zegt, jeetje nu is alles al weer anders.”

The Collector, Eerste van der Helststraat 1D, Amsterdam. www.thecollector.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.