Top menu

Prada heeft nu ook een sieradenlijn, met verrassend ‘oncouturesk’ prijsniveau

Sieraden komen er meestal bekaaid af op de catwalk. Op soms wat indrukwekkende statement-stukken na, ligt de nadruk vaak op tassen, schoenen en zonnebrillen. Daar gaat vast verandering in komen nu Prada onlangs voor het eerst een sieradenlijn lanceerde. En dat zullen we weten we ook, de nieuwe lijn wordt gepromoot in campagnes en video’s.

Om zeker te zijn dat niemand deze zeer uitgebreide reeks sieraden over het hoofd ziet, combineerde het Italiaanse label deze zomer elke outfit met een overdaad aan glinsterende bellen, armbanden, kettingen en zelfs haarjuwelen. De glimmende stenen, gemixt met roosjes, komen zelfs terug in ceintuurs en zitten als knopen op met rozen geborduurde jassen van zijde.

De Prada stukken zijn imitatie juwelen (costume jewelry is de vakterm) maar zodanig gemaakt dat je je afvraagt of ze wel écht nep zijn. Het prijskaartje is het bewijs, kost een colliertje van edelmetaal versierd met diamanten of saffieren uit een Haute Joaillerie lijn (die niet op de catwalk worden getoond) van Chanel, Dior, Louis Vuitton  soms wel een miljoen, een nep Prada juweel begint bij € 350 euro.

Eerder gepubliceerd in Het Financieele Dagblad

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.