Top menu

Chanel sprankelt ‘street vibe’

In een decor van glanzende kristallen die als glazen staven uit de aarde waren gegroeid toonde Karl Lagerfeld vanmorgen een afwisselende collectie met een lekkere street vibe.

Focus: alle outfits waren gelaagd, denk aan een jas over een trui, jurk of rok met daaronder altijd een rechte broek met een smal gesneden enkellange pijp. Metallic effecten en patchworkbreisels zorgden voor de eighties touch.

Na de verplichte reeks begeerlijke Chanel tweed combinaties (veel rechte enkellange jassen, geplooide knielange rokken, Chaneljasjes met afgeronde schouders), uitgevoerd in hoofdzakelijk grijzen, maar ook zwart, wit en paars, kwam de show pas echt op stoom met kleurrijke patchwork-achtige breisels en luchtig lurex. Lagerfeld leek geïnspireerd door de eighties. Er kwamen gezellige patchworktruien voorbij die Bill Cosby in de tijd droeg in zijn televisie comedyshow. Lagerfeld bracht kleurrijk breiwerk als tuniek, vest en trui, altijd gedragen met rechte broek.

De styling van al dat breiwerk was cruciaal, in combinatie met een gemêleerde tweed broek of transparante lange rok was het resultaat eigentijds.

Eighties en jong – disco deluxe – waren tutu-achtige rokken van transparante gaassoorten voorzien van een glimmende (lurex) coating, gedragen over lamé sigarettenpantalons. Tikje seventies waren wapperende transparante froissé tentjurken met hoekige kristallen prints in dezelfde warme – paars, petrol, fuchsia – tinten als de truien.

Geforceerd artistiek waren wollen grijze jassen bezet met een patroon van grote glanzende opgenaaide driehoeken, het deed net ietsje te veel denken aan het werk van de avant-gardistische Brit Gareth Pugh.

En willen we ze niet meteen, die opgeplakte glitter wenkbrauwen? Lagerfeld hield zich in met tassen, de stoere Boy-tas passeerde een paar keer in miniversie. Metaalkleurige plastron halssieraden sierden halzen, camelia’s fonkelden met gekleurde edelstenen, schizofreen waren enkelhoge mary-jane’s; open aan de binnenkant en dicht aan de buitenkant, hakken versierd met kristallen.

Oordeel: Lagerfeld grasduinde voor deze wintercollectie flink in het verleden, slimme stylingingrepen en innovatieve stoffen zorgden voor edgy street style looks.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.