Top menu

Parijs, ik ben er klaar voor

Voor A/W 2012/2013 dragen we een helm, het lichaam wikkelen we in een ruime, doorgestikte omslagdoek, van kasjmier. De kleuren zijn primair, rood en geel, hiermee wordt de kleurexplosie die deze zomer losbarst voortgezet.

Maar nu alle gekheid op een stokje. Onderweg naar Parijs viel mijn oog op de voorpagina van de International Herald Tribune met daarop een foto die je zou kunnen ‘lezen’ als een catwalkfoto: er was publiek, een imposante achtergrond, een model. Zij draagt een rode, dekenvormige jas, een zwart-wit geruite gezichtbedekkende sjaal onder een skibril en gele helm.

In werkelijkheid bestaat het publiek uit demonstranten, de achtergrond is de mooi uitgelichte St. Paul’s Cathedral in Londen (prachtige showlocatie trouwens), het model is een gehelmde Occupy-demonstrant in een deken.

Straks stort ik me in het Parijse modeshow-geweld.

Ik ga dit keer vooral letten of de modellen wel goed eten (en of ze niet stoned zijn, ja echt, dat kan), de rolzomen ermee door kunnen (kinderarbeid?). Ik controleer ook of de pers wel op zijn goede plek zit. Ik denk dat ik het daar heel druk mee krijg, ga maar na, er zijn zo tien shows op een dag.

Ontwerpers adviseer ik trouwens ook, ‘gaan jullie even wat anders doen, in staking (net als ooit Viktor & Rolf) protesteren, iets bezetten, whatever.’ Geen boodschap, dan verbied ik de show. Slechts drie ontwerpers mogen nog prinsessenjurken ontwerpen onder wie Eli Saab.

Ik vermaak me wel, leve de crisis!

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.