Top menu

Haarkoorts, het heerst (ik heb het)

‘Chic Elastiek’ is de kop boven een klein stukje in Elsevier Stijl over gekleurde haarelastiekjes. Het tussenstukje van zo’n haarelastiek is van 19 karaats goud, met een roosgeslepen diamantje. Ze zijn 260 euro per stuk, belachelijk, maar ze zijn ook als armband te dragen. Exclusief te koop in Parijs bij Colette.

Ahum. Bekentenis. Vorige maand, tijdens de coutureshows, vond ik dat ik in een tussenuurtje best even mocht winkelen. Vanwege een tijdelijk camelia-verbod sloeg ik Chanel over.  Le Bon Marché dan maar, met die fantastische  haarprullenafdeling. De prijzen zijn daar om je kapot te lachen, een simpel haarklemmetje: 50 euro, een diadeem al gauw het dubbele. Veel van die haaraccessoires zijn gelabeld: Alexandre de Paris (o.a. uitvinder van Beatrix’ kapsel en de pompadour-rol van Suzy Menkes).

Kapsel van Alexandre de Paris

Tot nu toe kon ik me altijd prima beheersen in het chique warenhuis op de Linkeroever, maar bij het zien van een perfect gestrikte vijfdubbele noeud van zwaar zwart satijn op een goudkleurige speld ging ik voor de bijl. Het was zo’n couture strik die Valentino-jurken sieren en vroeger Balenciaga’s.

Ik las vaag een getal van drie cijfers, ik moest dit ding gewoon hebben, klaar. Bij de kassa stond een Parissiene met in haar hand een flinterdun fonkelend diadeempje. Ze twijfelde, de caissière had het ook door, snel complimenteerde ze haar met haar smaak. “Pourquoi pas?”schamperde madame dapper. Op de kassa-display verscheen 350 euro. Hahaha. Ik kwam er goedkoper vanaf, mét een garantiebewijs, voor een haarspeldje dus. Hahaha. Pourquoi pas?

Binnenkort weer naar Parijs, Le Bon Marché deze keer maar overslaan en met een grote boog om Colette heen lopen. Haarkoorts, het heerst.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.