Top menu

Piet Paris bekijkt de marketingkleren van Dolce & Gabbana

Vanmiddag, tegen drieën, de shows in Milaan zijn in volle gang. Piet Paris legt zijn potlood even neer, de computer mag aan voor de najaars/wintershow van Dolce & Gabbana.

PP: Hoor ik nou ‘O sole mio’, haha ja, hoe plat kan je gaan!  De laatste jaren draaien D&G al Italiaanse muziek voordat een show begint, zo kom je in de stemming, alsof je al op Sicilië zit.

De eerste look is een zwart fluwelen cape, gevolgd door jurkjes, rokjes, jasjes van meer zwart fluweel met barokke gouden borduursels.

PP: De pas zit er flink in. Het is altijd veel en het gaat snel. Leon van der Meulen van ArtEZ noemde dit altijd hoerenkleren. Waarom nu allemaal zo die decoraties?

GK: Het is meer dan ooit belangrijk voor een merk om duidelijk te laten zien waar ze voor staan, en het zijn allemaal heel draagbare kleren. Trouwens toen ik die Dolce & Gabbana paprika-, en courgette jurken van een half jaar geleden terug zag moest ik wel lachen.

PP Hahahahahaha. Ik ben geen fan, vind het zulke marketingkleren, geen mode. Het is erg confectiecentrum.

GK: Concludeerden we dat vorige keer ook al niet?

PP: Haahaa. Kijk Bette Franke als weduwe met een sluier op haar hoofd. De tiara’s zijn leuk, subtiel; vet cool zou mijn nichtje zeggen.

PP: Kant.

GK: Dat ligt daar altijd KANT en klaar, hahaha. Zet dat operette geblèr  eens uit… ja dat is beter.

 

PP: Die jurkjes van gebloemde stoffen waar ze in Italië kussens, banken en tafelkleedjes van maken zijn wel beeldig, geen mode natuurlijk. Weet je, ik kan hier eigenlijk heel boos om worden. Na zoveel schoonheid gisteren bij Jil Sander is dit zo plat en commercieel! En alsof ze al jaren met dezelfde patronen werken.

GK: Vergeet niet, de jonge modeliefhebber vindt dit prachtig, net zoals ze merken als Givenchy, Versace en Gucci mooi vinden. Moet je voorstellen dat je ergens in Azië woont en je zit nu achter de achter de computer, je weet niks van modegeschiedenis en dan zie je deze prachtig geborduurde kleding. Dit is voor de nieuwe afzetmarkten.

PP: Ja dan is het geweldig. Dit is waar Europese mode voor staat. Een hoop goud trouwens, zag je ook bij andere ontwerpers. Is goud het nieuwe zwart?

GK: Nou nee, ik zag de afgelopen dagen meer zwart dan goud, dan zou het eerder lak of leer moeten zijn, maar dat is ook al seizoenen aan de gang.

PP: Nou het is weer voorbij. De finale nog, en dan komen Dolce en Gabbana straks weer het applaus in ontvangst nemen in een dure versleten spijkerbroek, dat vind ik altijd zo grappig. Hebben ze nog belastingschuld? Nou ik vond het een vijfje. Nou daaag.

GK: Daaag

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.