Top menu

Inspiratie uit een potje

Iedere zeven seconden vliegt er een potje Chanelnagellak over de toonbank. Andere modehuizen kijken jaloers toe, zij gooiden jaren geleden de laklijnen eruit.

Nagellak is hot, en aangezien Chanel de nr 1 is op lakgebied, profiteert het Franse luxehuis hier het meest van. Hoe dat kan, lees je binnenkort in de Modespecial van Het Parool, in een exclusief interview dat ik had met Peter Philips, creatieve directeur cosmetica van Chanel.

Nagels lakken is heerlijk, wat zeg ik, mijn verslaving. Vlot het even niet met een tekst (toch wel dagelijks), dan dwalen mijn ogen over de nieuwste kleuren die naast mijn beeldscherm staan. Even lakken. Eerst de ‘oude’ kleur eraf (de nagelremover staat hier naast de muismat). Bij vinger drie of vier krijg ik meestal een ingeving, en moet er even getypt worden. Mijn toetsenbord ziet er dan ook uit als het palet van Picasso. Heb ik de smaak te pakken, dan maak ik patroontjes, stippen. Dat wordt altijd een knoeiboel. Heel soms heb ik de luxe dat mijn nagels worden gedaan. Als Piet Paris toevallig langs komt, hij is dol op nagels lakken. Hij houdt van klassiek rood, en zweert bij YSL.

Ik ben meer in de ban van de verrassende Chanelkleuren. Ook omdat ik het leuk vind dat de kleuren meestal zijn gelinkt aan een show (jadegroen: herfst 2009, metallic peridot herfst 2011), net als bij andere merken bijvoorbeeld een tas onderdeel van de collectie was (Luggage tote s/s 2010 Céline). Dat ik de lak vergelijk met een tas is opzet, immers nagellak is een accessoire. Zo ziet Kim het ook.

Kim werkt voor Chanel en ze lakte mijn nagels vorige week tijdens een Glamour evenementje voor lezeressen. En dat ging er grondig aan toe: reinigen, hoekjes veilen, nog eens reinigen (de nagelplaat!), handmassage, beschermende basiscoat. Tsja en kies dan maar eens een kleur, een van de mooie drie nieuwe Jeans blauwen?

Of de drie pastels (April, Mai, June) uit de voorjaarscollectie. Ik dacht aan Piet en ging op safe: Lotus Rouge. Na twee dieprode lagen, plus nog een topcoat en versneld drogen met geheimzinnige spuitbussen was het af. De laksessie eindigde met het parfumeren van mijn onderarmen met Chanel nr. 5. Tssss, Tsssss. “Dat doen we altijd,” zei Kim.

Je kletst natuurlijk wat af tijdens een laksessie. Van Kim leerde ik dat er in goedkope lakken minder kleurpigment zit en veel synthetische rommel waardoor je nagels broos kunnen worden en gelig verkleuren. Ze vertelde dat de non- kleur (taupe) (Particuliere uit 2010) nog steeds een hit is onder jong en oud. Rood ziet Kim liever niet op lange nagels (dat is ordi Piet, maar het staat me inderdaad goed), ach en verder moet iedereen maar weten waar ze zin in hebben, volgens Kim.

Na mij volgden nog tachtig Glamourlezeressen die net als ik met perfecte nagels het pand verlieten.

Les Jeans de Chanel is te koop in de Bijenkorf.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.